Elon Musk va fi audiat într-un proces privind siguranța Tesla. Ce spune miliardarul

Elon Musk

Elon Musk

Un judecător californian a ordonat miercuri ca directorul general al Tesla, Elon Musk, să fie audiat sub jurământ cu privire la faptul că a făcut anumite declarații referitoare la siguranța și capacitățile funcțiilor Autopilote ale constructorului auto, scrie Reuters.

Hotărârea a fost luată în cadrul unui proces intentat de familia lui Walter Huang împotriva Tesla la Curtea Superioară din Santa Clara, în legătură cu un accident de mașină care l-a ucis pe inginerul Apple în 2018. Avocații Tesla a declarat că Musk nu-și poate aminti detaliile declarațiilor sale despre care reclamanții vor să îl întrebe și că celebrul miliardar este adesea subiectul unor videoclipuri convingătoare „deepfake”.

Familia lui Huang susține că software-ul de conducere parțial automatizat al Tesla a eșuat. Constructorul auto susține că Huang se juca un joc video pe telefon înainte de accident și că nu a ținut cont de avertismentele vehiculului.

Avocații reclamanților au încercat să obțină o depoziție a lui Musk în legătură cu declarațiile înregistrate care promovează capacitățile Autopilotului. Hotărârea conform căreia Musk trebuie să depună mărturie a fost provizorie, iar joi a fost stabilită o audiere pentru a se decide dacă să fie depus. Judecătorii californieni emit adesea hotărâri provizorii, care sunt aproape întotdeauna finalizate cu puține schimbări majore după o astfel de audiere.

Musk va fi probabil întrebat despre o declarație din 2016, citată de reclamanți, în care ar fi spus: „Un Model S și un Model X, în acest moment, pot conduce în mod autonom cu o siguranță mai mare decât o persoană. În acest moment”.
Tesla s-a opus cererii în documentele depuse în instanță, argumentând că Musk nu își poate aminti detalii despre declarații.

Citește și

Exit mobile version