• Un informatician spune că Google ar trebui să plătească companiei sale 1,67 miliarde de dolari pentru încălcarea unor brevete.
  • Google ar fi copiat tehnologia lui Bates după ce s-a întâlnit în mod repetat cu acesta pentru a discuta ideile sale.
  • Inovațiile lui Bates au fost încorporate în unitățile de procesare Tensor ale Google.

Compania Google a fost prezentă marți în fața unui juriu federal din Boston. Un informatician spune că Google ar trebui să plătească companiei sale 1,67 miliarde de dolari pentru încălcarea unor brevete care ar acoperi procesoarele folosite pentru a alimenta tehnologia de inteligență artificială din produsele Google, scrie Reuters.

Un avocat al Singular Computing, fondată de Joseph Bates, informatician din Massachusetts, a declarat juraților că Google a copiat tehnologia lui Bates după ce s-a întâlnit în mod repetat cu acesta pentru a discuta ideile sale de a rezolva o problemă esențială pentru dezvoltarea inteligenței artificiale.

Avocatul, Kerry Timbers, a declarat că, după ce Bates a vorbit cu Google despre inovațiile sale în materie de procesare a computerelor între 2010 și 2014, gigantul tehnologic i-a copiat, fără să știe, tehnologia patentată, în loc să o licențieze pentru a-și dezvolta propriile cipuri care susțin inteligența artificială.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Inovațiile lui Bates au fost încorporate în unitățile de procesare Tensor ale Google, folosite pentru a susține funcțiile de inteligență artificială din Google Search, Gmail, Google Translate și alte servicii Google, a declarat Kerry.

Citește și