• Poliția spaniolă anchetează uciderea a trei frați și conexiunea cu o înșelătorie online. Dilawar Hussain F.C., în vârstă de 42 de ani, a fost arestat și a recunoscut crimele.
  • Frații aveau o presupusă datorie față de Hussain, legată de înșelăciunea online în care surorile au trimis bani unui presupus militar american și unui prieten, întâlniți pe Facebook.
  • Relațiile online ale surorilor au dus la epuizarea financiară a fraților, generând cereri de bani inclusiv de la primar și preot. Hussain, fost chiriaș, afirmă că surorile îi datorau bani, iar atacurile sale anterioare au inclus unul cu un ciocan în 2023, cu consecințe medicale.

Poliția spaniolă investighează circumstanțele în care au fost uciși cei trei frați și legătura cu o înșelătorie online în care doi dintre ei au fost prinși, scrie BBC.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, Dilawar Hussain F.C., de origine pakistaneză, a fost arestat de Garda Civilă în legătură cu aceste crime și a recunoscut faptele.

Frații, Amelia (67 de ani), Ángeles (74 de ani) și José Gutiérrez Ayuso (77 de ani), au fost găsiți morți săptămâna trecută în locuința lor, aceasta fiind parțial distrusă de un incendiu.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Cercetătorii susțin că motivul crimei ar fi o datorie pe care frații o aveau față de suspect, legată de participarea presupusă a surorilor într-o înșelătorie online.

Ángeles și Amelia, implicate în relații online cu presupuși bărbați din SUA, au trimis sume semnificative de bani, până la 400.000 de euro, unui individ numit „Edward”, pretins militar american, și unui prieten al acestuia. Interacțiunile cu acești indivizi au avut loc și pe platforma Facebook.

José Gutiérrez Ayuso, având un handicap mintal, nu a fost implicat în transferul banilor.

Relațiile online ale surorilor au dus la epuizarea financiară a fraților, forțându-le să solicite bani de la comunitate și să se împrumute de la creditori informali. Potrivit ziarului spaniol ABC, ele au cerut sprijin financiar chiar și de la primarul și preotul din Morata de Tajuña.

Hussain a devenit cunoscut surorilor în perioada în care a locuit în casa lor ca chiriaș pentru câteva luni. El a declarat autorităților că surorile aveau o datorie semnificativă față de el, reprezentând un împrumut cu o dobândă mare pe care nu reușiseră să-l ramburseze.

Atacurile lui Hussain asupra Ameliei, în special cel cu un ciocan în februarie 2023, au condus la necesitatea îngrijirilor medicale. Deja condamnat la doi ani de închisoare și cu un ordin de restricție, acesta a fost eliberat după șapte luni în septembrie anul trecut.

Poliția a intrat în locuința fraților joi, după ce vecinii au semnalat că nu i-au văzut sau auzit de câteva săptămâni.

Enrique Velilla, prieten cu frații, a dezvăluit că insistența surorilor de a trimite bani presupușilor parteneri a determinat vânzarea unei proprietăți pe care o dețineau în Madrid. El a adăugat că cererile lor de bani au dus la avertismente din partea băncii cu privire la posibila înșelătorie.

„Le-am spus că totul era o minciună, că era o înșelătorie”, a spus el. „Dar ei nu au vrut să audă cuvântul „escrocherie”.”

El a adăugat: „Ángeles era profesoară, iar Amelia avea o educație. Nu erau proaste. Erau oameni obișnuiți care s-au îndrăgostit”.

Citește și