• Liderul olandez de extremă-dreapta, Thierry Baudet, a fost agresat la sosirea sa la Universitatea din Gent, unde urma să țină o prelegere.
  • Baudet a fost lovit în cap cu un obiect, iar conform fotografiilor de la fața locului, acest obiect pare a fi o umbrelă pliabilă.
  • În ciuda atacului, liderul FVD nu a suferit răni grave.

Thierry Baudet a fost agresat la sosirea sa la Universitatea din Gent, joi seara, după cum arată o înregistrare video de la fața locului. Acesta urma să țină o prelegere la instituția din Belgia. Baudet nu a fost rănit, scrie NL Times.

Liderul FVD a fost lovit în cap cu un obiect, potrivit mai multor instituții media din Belgia. Fotografiile făcute la fața locului sugerează că obiectul este o umbrelă pliabilă.
A existat deja o mare agitație în legătură cu conferința în perioada premergătoare apariției programate. Universitatea a încercat în zadar să oprească acest lucru, deoarece nu putea garanta siguranța.

Politicianul olandez de extremă-dreapta a fost invitat să vorbească de către KVHV, o asociație studențească conservatoare. Politicianul a promovat o litanie de teorii ale conspirației în ultimii ani, inclusiv una care sugerează că lumea este condusă de un grup de elită de reptilieni, o teorie pe care criticii o consideră o metaforă pentru o poziție antisemită.
La eveniment a existat o prezență de securitate intensă, potrivit presei locale. Chiar și așa, agresorul a reușit să se apropie de Baudet și să-l lovească cu o umbrelă portocalie. Agresorul a fost placat la pământ de un lucrător de securitate.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Protestatarul ar fi strigat împotriva fascismului și l-a denunțat pe liderul rus Vladimir Putin.

El a fost arestat la fața locului. Prelegerea s-a desfășurat conform planului.

Citește și