- Un bărbat din SUA a descoperit că mai mulți oameni i-au invadat casa
- Un ofițer de armată a descoperit un bărbat care stătea la ea în casă
- „Clanul Marcel” folosea clădirea pentru trafic de droguri
Un proprietar de casă din Atlanta a fost arestat de poliție după ce a descoperit mai mulți invadatori care l-au amenințat cu arma în propria casă. Bărbatul este anchetat că a încălcat legea proprietății private – deși el deține casa, iar la 6 luni de când a ajuns la proces. Cazul nu a fost încă rezolvat. „Este o problemă socială” spune poliția care se supune legii din America în care proprietarii de casă nu au voie să dea afară invadatorii – decât cu ordin judecătoresc și contra unei sume de bani. Evacuarea independentă, forțată – este pedepsită cu amenzi usturătoare și chiar cu ani de închisoare.
Advertisment
Bărbatul nu este primul păgubit într-un astfel de incident. Tot în Atlanta, un ofițer de armată s-a întors la ea acasă și a găsit un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, furt și posesie de armă care stătea bine mersi în casa ofițerului de 500 de mii de dolari. Poliția nu a ajutat-o pe femeie, ba chiar –i-a oferit același răspuns ca în cazul proprietarului care a ajuns la tribunal. „Este o chestiune civilă”.
Și in Spania este un fenomen. Spaniolii s-au plâns chiar de români care le-au ocupat casele. „Clanul Marcel” din Cadiz, din Sudul Spaniei, a primit bani ca să plece din 20 de apartamente ocupate ilegal – 5.000 de euro de familie. In total spaniolii au dat 100.000 de euro ca sa scape de români. Clădirea era folosită pentru trafic de droguri, prostituție şi comerț cu fier vechi – lucruri care i-au adus la disperare pe vecini. Subiectul din februarie 2022 a ajuns și în presa din Spania.
Recomandări
Adrian Cuculis: Noi nu avem voie să ne reposedăm proprietățile indiferent de ceea ce se întâmplă în locuință
Adrian Cuculis, avocat, spune că fapte de acest gen se întâmplă și în România: „Lucrurile la noi în țară sunt identice.”
Legislația cunoaște două tipuri de persoane pe care putem să le găsim la noi în casă și care se ocupe imobilul pe care îl avem în mod nelegal: ocupantul sau locatarul, spune acesta.
Adrian Cuculis: „Noi nu avem voie să ne reposedăm proprietățile indiferent de ceea ce se întâmplă în locuință”
Și în România sunt oameni care folosesc locuințele ilegal pentru a săvârși activități infracționale, spune Adrian. „Nu putem să ne facem dreptate singuri, trebuie să-l notificăm prin executor, prin acțiune în instanță.”
„Chiar dacă pare absurd că nu putem afară din casă pe cineva care se află acolo ilegal, dar așa arată legislația. Nu e suficient să îl notifici și va trebui să mergi în instanța de judecată îi spune instanța de judecată evacuarea”, a spus Adrian Cuculis, la ȘTIU, pe Aleph News.
Citește și
- Englezii lansează o carte pentru copii despre bulimia Prințesei Diana/ Doru Pușcașu: Mi se pare în regulă să le vorbesc copiilor despre bulimie
- Celălalt război al Ucrainei: corupția. Cât de departe este Kievul de integrarea europeană
- Premierul Ucrainei vine astăzi în România. Ce va discuta Denîs Șmîhal cu Marcel Ciolacu
Partenerii noștri