• Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare
  • Vanghelie este acuzat că a luat mită în valoare de 30 de milioane de euro
  • Fostul edil al Sectorului 5 „jură pe Biblie“ că nu a luat niciun ban din cei 300 de milioane de euro

Știi deja că, joi, Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5, a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare, fiind acuzat că a luat mită în valoare de 30 de milioane de euro.

Totuși, Vanghelie susține că „nu a luat niciun ban din cei 300 de milioane de euro“. Pentru a-și întări afirmațiile, fostul edil al Sectorului 5 „jură pe Biblie“.

Jur pe Biblie, în fața românilor, că nu am luat niciun ban din toți cei 300 de milioane de euro de care m-a întrebat domnul Mihai Gâdea și că nu am luat niciun ban de la acest om. Dacă am luat bani, Dumnezeu să se uite deasupra noastră, dacă nu, Dumnezeu să plătească începând de la domnul Coldea și toți ceilalți să îi plătească cu ce merită. Nu am luat niciun ban din cei 300 de milioane euro. (…) Domnule Gâdea, eu sunt un politician cu Google, cu Goagăl, cum vreți dumneavoastră, sunt un politician bun! Am avut alte interese, am gândit altceva pentru această țară. Am avut interese să arăt că sunt un gospodar bun, să pot să mă duc mai departe“, a spus Marian Vanghelie la Antena 3.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare

Dosarul în care Vanghelie este acuzat că a luat mită în valoare de 30 de milioane de euro se judecă în instaţă de şase ani.

„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, scrie în documentul Tribunalului.