• O firmă australiană de project management a intentat un proces împotriva Twitter la un tribunal din SUA.
  • Compania privată Facilitate Corp solicitând plăți cumulative de aproximativ 665.000 de dolari americani.
  • Twitter nu ar fi plătit facturi pentru lucrări efectuate în patru țări, potrivit documentelor depuse la tribunal.

O firmă australiană de project management a intentat un proces împotriva Twitter la un tribunal din SUA, solicitând plăți cumulative de aproximativ 665.000 de dolari pentru presupusa neplată a facturilor pentru lucrări efectuate în patru țări, potrivit documentelor depuse la tribunal, scrie CNN.

Compania privată Facilitate Corp, cu sediul la Sydney, a depus la 29 iunie acțiunea în instanța districtuală din Statele Unite pentru Districtul de Nord al Californiei, susținând că a încălcat contractul din cauza faptului că Twitter nu i-a plătit facturile.

Procesul intentat de firma australiană este cel mai recent care invocă neplata facturilor și a chiriei împotriva Twitter (TWTR) de când Elon Musk a cumpărat platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ce alte companii au dat dat în judecată Twitter

Compania a declarat că, din 2022 până la începutul anului 2023, a instalat senzori în birourile Twitter din Londra și Dublin, a finalizat amenajarea unui birou în Singapore și a curățat un birou din Sydney.

Pentru aceste lucrări, Twitter a datorat companiei aproximativ 203.000 de lire sterline (257.000 de dolari), 546.600 de dolari americani (404.000 de dolari) și, respectiv, 61.300 de dolari australieni (40.700 de dolari), a precizat Facilitate.

Facilitate a declarat că solicită despăgubiri compensatorii într-o sumă care urmează să fie stabilită la proces, cheltuieli de judecată și dobânzi la rata maximă legală.

În luna mai, o fostă firmă de relații publice a intentat un proces la un tribunal din New York, afirmând că Twitter nu și-a plătit facturile, în timp ce la începutul acestui an, firma de consultanță Innisfree M&A, cu sediul în SUA, a dat-o în judecată, cerând aproximativ 1,9 milioane de dolari pentru ceea ce a spus că sunt facturi neplătite după ce a consiliat Twitter cu privire la achiziția sa de către Musk.

Crown Estate din Marea Britanie, o afacere comercială independentă care gestionează portofoliul de proprietăți aparținând monarhiei, a început în ianuarie o procedură judiciară în legătură cu o presupusă chirie neplătită la sediul Twitter din Londra.

Citește și