• Obiceiurile de transport ale lui Sunak fuseseră deja subiect de discuție în Marea Britanie.
  • Un purtător de cuvânt al poliției din Lancashire a declarat că autoritățile sunt la curent cu această problemă și o vor analiza”.
  • Adjunctul liderului laburist Angela Rayner a declarat: Nu am avut nici o problemă. Obiceiul scump al lui Rishi Sunak de a folosi un avion privat costă scump mediul și contribuabilul.”

Poliția britanică va cerceta” o înregistrare video în care premierul Rishi Sunak poate fi văzut călătorind într-o mașină fără centură de siguranță – o eroare de judecată” pentru care și-a cerut scuze, potrivit Downing Street.

În videoclipul de joi, produs pentru a fi distribuit pe canalele de socializare ale lui Sunak, liderul conservator fără centură de siguranță vorbește de pe bancheta din spate a unei mașini în mișcare despre politicile sale de stimulare a creșterii economice în timpul unei călătorii în Lancashire, în nordul Angliei.

Nepurtarea centurii de siguranță se pedepsește cu o amendă de până la 619 dolari. Un purtător de cuvânt al poliției din Lancashire a declarat că autoritățile sunt la curent cu această problemă și o vor analiza”.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat că Sunak acceptă pe deplin că a fost o greșeală și își cere scuze. Primul ministru crede că toată lumea ar trebui să poarte centura de siguranță”, a adăugat purtătorul de cuvânt. A fost o eroare de judecată. A scos-o pentru o scurtă perioadă de timp pentru a filma un clip, pe care l-ați văzut, dar acceptă că a fost o greșeală”.

Obiceiurile de transport ale lui Sunak fuseseră deja subiect de discuție în Marea Britanie, rivalii săi politici luând în vizor utilizarea de către acesta a unui avion pentru a efectua mai multe zboruri scurte în ultimele zile. Adjunctul liderului laburist Angela Rayner a declarat: Nu am avut nici o problemă. Obiceiul scump al lui Rishi Sunak de a folosi un avion privat costă scump mediul și contribuabilul.”

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a apărat decizia, spunând că Sunak a folosit diferite moduri de transport, în funcție de ceea ce este… cea mai bună utilizare a timpului său pentru a-i permite să se deplaseze în toată Marea Britanie”.