• O nouă lege le limitează transsexualilor accesul la asistență medicală.
  • „Pentru adulții transsexuali, este devastator”, a declarat Kate Steinle, director clinic la FOLX Health.
  • Florida are a doua cea mai mare populație de adulți transsexuali din SUA.

O lege nouă le permite medicilor și farmaciștilor să refuze să trateze persoanele transsexuale din Florida, scrie ABC News. Astfel, opțiunile membrilor din comunitățile trans sunt din ce în ce mai limitate.

„Pentru adulții transsexuali, este devastator”, a declarat Kate Steinle, director clinic la FOLX Health, care oferă asistență adulților trans prin telemedicină. Compania ei a decis să deschidă clinici și să angajeze mai mulți medici pentru a continua să ofere îngrijire pacienților care s-au înscris deja, chiar dacă acest lucru reprezintă o schimbare majoră pentru modelul de afaceri al companiei.

Eli și Lucas, un cuplu de bărbați trans, au urmărit discuțiile legislative. Democrații au avertizat că copiii trans ar fi mai predispuși la sinucidere în cadrul unei interdicții privind îngrijirea de afirmare a genului pentru minori. La fel ca mulți adulți transsexuali din Florida, el și Lucas se confruntă acum cu alegeri dificile. Clinicile încearcă, de asemenea, să își dea seama cum să funcționeze în conformitate cu reglementările din Florida.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Lucas, în vârstă de 26 de ani, și-a pierdut accesul la tratament atunci când clinica din Orlando care i-a prescris terapia de substituție hormonală a încetat să mai ofere cu totul îngrijiri. „Toată viața mea este aici. Toți prietenii mei, familia mea. Tocmai am primit o promovare la locul de muncă, pe care probabil că nu o voi putea păstra”, a declarat Lucas, care lucrează într-un birou de asistență financiară la un colegiu. „Pierd totul, cu excepția lui Eli și a animalelor mele de companie care se mută de aici. Așa că aceasta nu a fost o decizie pe care am luat-o deloc ușor”.

Florida are a doua cea mai mare populație de adulți transsexuali din SUA, cu un număr estimat de 94.900 de persoane, potrivit Institutului Williams de la Facultatea de Drept a Universității din California, Los Angeles.

Citește și