• Un pompier și un muncitor silvic au fost arestați în Chile sub suspiciunea că au declanșat incendiul devastator care a ucis cel puțin 137 de persoane în februarie.
  • Suspecții, angajați la Corporația Națională a Silviculturii, au fost acuzați de incendiere provocată cu moartea și au fost arestați preventiv.
  • Incendiul, considerat cel mai mortal din istoria țării, a afectat peste 16.000 de persoane și a devastat regiunea Valparaíso, conform autorităților.

Autoritățile din Chile au arestat un pompier și un muncitor silvic, fiind suspectați că ar fi declanșat incendiul care a ucis cel puțin 137 de persoane în februarie, scrie BBC.

Unul dintre bărbați a fost angajat la Corporația Națională a Silvice, care este responsabilă cu combaterea incendiilor forestiere, a declarat directorul de poliție Eduardo Cerna.

Suspecții au fost arestați preventiv, acuzați de incendiere provocată cu moartea.
Incendiul – cel mai mortal din țară – a devastat regiunea Valparaíso, care se află la peste 122 km de capitala Chile, Santiago.

Recomandări

ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT

Oficialii susțin că mai multe incendii au fost declanșate simultan, după care temperaturile ridicate și vântul au provocat răspândirea flăcărilor. Peste 16.000 de persoane au fost afectate de incendiul care a distrus case și a devastat regiunea, care găzduiește Vina del Mar, o destinație populară de vacanță.

Vorbind despre arestarea pompierului, Vicente Maggiolo, comandantul Companiei a 13-a de pompieri din Valparaiso, a declarat presei locale: „Suntem complet devastați de ceea ce s-a întâmplat, este un incident total izolat.

„Am servit Valparaiso de mai bine de 170 de ani și nu putem permite astfel de lucruri”.

Procurorul Osvaldo Ossandón a spus: „Au fost aproximativ patru focare, echidistante unul de celălalt”.

El a spus că materialele folosite la declanșarea incendiilor au fost găsite în casa unuia dintre suspecți, adăugând că anchetatorii examinează posibile legături cu alte atacuri incendiare.

Citește și