• Ministrul italian al culturii solicită identificarea și sancționarea unui turist care ar fi gravat numele său și al logodnicei sale pe Colosseum din Roma.
  • Actul de vandalism este condamnat drept un gest grav, nedemn și lipsit de respect față de unul dintre cele mai importante situri de patrimoniu istoric din lume.
  • Dacă vinovăția turistului este dovedită, acesta se poate confrunta cu o amendă de cel puțin 15.000 de euro sau chiar cu o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Ministrul italian al culturii a solicitat identificarea și sancționarea unui bărbat care a fost filmat în timp ce ar fi gravat numele său și al logodnicei sale pe Colosseum din Roma, scrie CNN.

Gennaro Sangiuliano, ministrul culturii, a condamnat acest act de vandalism, numind actul o dovadă de incivilitate și lipsă de respect față de unul dintre cele mai faimoase monumente din lume și un sit de patrimoniu istoric.

„Consider că este foarte grav, nedemn și un semn de mare incivilitate faptul că un turist desfigurează unul dintre cele mai faimoase locuri din lume, un (sit) de patrimoniu istoric precum Colosseumul, pentru a grava numele logodnicei sale”, a scris el pe Twitter.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Sper că cel care a comis acest act va fi identificat și sancționat în conformitate cu legile noastre”, a continuat ministrul.

Postarea ministrului a inclus o imagine neclară a tânărului turist și o înregistrare video în care acesta pare să utilizeze chei pentru a grava litere pe unul dintre pereții Colosseumului.

Inscripția realizată arăta „Ivan+Haley 23″, conform rapoartelor. Incidentul presupus a avut loc vineri și a fost adus la cunoștința poliției prin videoclipuri postate pe rețelele de socializare.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul se expune unei amenzi de cel puțin 15.000 de euro sau chiar la o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, conform informațiilor furnizate de agenția de presă ANSA.

Un incident similar s-a petrecut în 2020, când un turist irlandez a fost acuzat că a vandalizat Colosseumul, după ce personalul de securitate l-a surprins grăvându-și inițialele pe structura antică și a raportat incidentul poliției.

Citește și: