• Ieri a început a doua etapă de vaccinare
  • La Câmpulung DSP-ul nu a dat încă avizele pentru funcționarea centrului de vaccinare
  • Centrul nu a primit nimic din cele necesare

Ieri a început a doua etapă de vaccinare. Tot ieri, cel puțin jumătate din centrele de vaccinare ar fi trebuit să fie pregătite. Iar de luni imunizarea ar fi trebuit să înceapă în forță. Însă pe teren lucrurile stau altfel.

La Câmpulung, unde ar fi trebuit deschis un centru de vaccinare, DSP-ul nu a dat încă avizele pentru funcționarea.

Ei au justificat ca și când a fost o eroare de comunicare de la DSP către INSP. Probabil când s-a închis centrul de la faza întâi care figura în același loc pentru faza a doua a apărut acolo o eroare și cand s-a închis centrul din faza unu a dispărut și cel din faza întâi.”, a spus medicul Andrei Aron, coordonatorul centrului comunitar de vaccinare.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Teoretic, vaccinarea a început, doar că practic, centrul din Câmpulung nu a primit nimic din cele necesare pentru procesul de administare al serului.

„Noi O să ne mai împrumutăm de pe la spitale dacă într-adevăr o să primim vaccinul luni. A fost un du-te vino cu capacitatea și câte centre avem noi. Aveam șase fluxuri de vaccinare, apoi trei…Acum s-a ajuns la un număr de 60 de vaccinați pe zi cu posibilitatea de creștere, depinde cât vaccin o să primim. Momentan putem ajunge la 60 de persoane pe zi și maximum la 180 de persoane pe zi.”, a mai adăugat acesta.