• În jur de 250.000 de oameni sunt angajați în sistemul medical.
  • Un infecționist din SUA spune că ar trebui să îi convingem pe medici să se vaccineze.
  • În Texas, un spital dă bani angajaților care se vaccinează.

Numărăm, adunăm, facem liste, dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din centrele de vaccinare. Numărul medicilor care trebuie imunizați s-a înjumătățit față de cifra avansată luna trecută. Și a ajuns la 250.000.

Deși diferența este uriașă, colonelul Gheorghiță nu pare neliniștit: are o explicație: „Numărul estimate al persoanelor din prima etapă nu are legătură cu intenţia de vaccinare. Vorbim în momentul de faţă de circa 250 de mii de persoane care au un contract de muncă încheiat efectiv cu diverse unităţi medicale”.

„Este singura metodă de a trece peste această pandemie”

Cu toate acestea, este chiar datoria coordonatorului de campanie să convingă românul să se vaccineze. Cristian Apetrei, profesor de boli infecţioase la Universitatea Pittsburg, din Statele Unite, crede că este vital ca medicii să fie convinși, nu constrânși, să se imunizeze.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

„Cred că mai curând decât să organizăm un sistem coercitiv este important să explicăm că avem tot interesul să oprim răspândirea virusului cât mai rapid şi este foarte important să asigurăm spitalelor necestiăţile pentru organizarea unei vaccinări în condiţii pro”, a declarat prof. univ.dr. Cristian Apetrei.

Cristian Popescu, cardiolog din Brașov, nu a avut nevoie însă de prea multe îndemnuri ca să se imunizeze. Conștient că este singura ușă deschisă spre revenirea la normalitate, abia aștepta înțepătura salvatoare. „A fost ok, nu a durut, ca o înţepătură normală. Este singura metodă de a trece peste această pandemie, în acet moment nu există alt tratament”, a mărturisit Cristian Popescu medic cardiolog la Spitalul Sfântul Constantin, Braşov.