• Primarul unei comune din Cluj: Cred că este anormal să cadă în sarcina unei comune toată această cheltuială
  • Primarul unei comune din Timiș: Ar trebui să ne îndreptăm spre mediul privat, pentru a face contracte de sponsorizare pentru acest obiectiv
  • Primarii solicită fonduri de la Ministerul Sănătății pentru organizarea centrelor de vaccinare

Dacă-i ordin, cu plăcere! Primarul român face centre de vaccinare la ordinul guvernului, chiar dacă nu primește un leu pentru asta de la București.

Grigore Fati, primarul comunei Apahida, de lângă Cluj-Napoca, recunoaște că nu s-ar fi descurcat dacă nu îi rămâneau niște bani din bugetul de anul trecut.

Primul spaţiu destinat vaccinării este acesta unde s-a montat chiuveta. Noi suntem cu bugetele nealocate. Cred că este anormal să cadă în sarcina unei comune toată această cheltuială. Sau virate sumele din timp să nu afecteze bugetul”, a spus Grigore Fati, primarul comunei Apahida.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Primarul care nu mai are bani în buget trebuie să stea cu mâna întinsă. Așa a pățit cel din Săcălaz, o comună-satelit a Timișoarei. Prefectul nu are să îi dea fonduri pentru centrele de vaccinare. Așa că s-a descurcat românește. A separat locurile de vaccinare cu perdele, ca să fie mai ieftin.

Ne-am făcut calcule, în funcţie de ordonanţele şi hotărârile de Guvern care au fost date iar suma rezultată este de 230.000 de lei plus TVA. Nu (avem acești bani – n.red.). Ar trebui să ne îndreptăm spre mediul privat, pentru a face contracte de sponsorizare pentru acest obiectiv”, a spus Nicu Viorel, primarul comunei Săcălaz.

Ce-i drept, guvernul promite primarilor că le decontează cheltuielile. Dar Fati, primar la Apahida, nu mai are încredere. În timpul stării de urgență, ordinele de la București i-au subțiat bugetul cu 20.000 de euro.

„E adevărat şi pe starea de urgenţă şi tot aşa ni s-a spus ca ni se vor deconta cheltuielile dar acest lucru nu s-a mai întâmplat ulterior”, a spus primarul din Apahida.

Din 15 ianuarie ar trebui să înceapă cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare în România. Persoanele vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale vor fi imunizaţi.