• Meta analiza a cuprins 22 de studii cu un total de 6.531 de participanți.
  • Cercetătorii au vrut să știe cât de răspândită și cât de dăunătoare este ignoranța intenționată.
  • Când li sa oferit o opțiune, 40% au ales să nu învețe consecințele deciziilor lor.

Când li se oferă posibilitatea de a învăța cum acțiunile lor vor afecta pe altcineva, 40% dintre oameni vor alege ignoranța, adesea pentru a avea o scuză pentru a acționa egoist, potrivit cercetărilor publicate de Asociația Americană de Psihologie.

Cercetătorii au vrut să știe cât de răspândită și cât de dăunătoare este ignoranța intenționată, precum și de ce oamenii se implică în ea. Pentru asta au efectuat o meta analiză a 22 de studii cu un total de 6.531 de participanți.

Într-un exemplu, participanții au trebuit să decidă între a primi o recompensă mai mică în valoare de 5 dolari sau o recompensă mai mare în valoare de 6 dolari.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dacă ar alege 5 dolari, atunci un egal anonim (sau organizație de caritate) ar primi și 5 dolari, iar dacă ar alege recompensa mai mare de 6 dolari, totuși, celălalt beneficiar ar primi doar un dolar.

Exemple de astfel de ignoranță intenționată se înmulțesc în viața de zi cu zi, cum ar fi atunci când un consumator ignoră informațiile despre ce probleme îi pot aduce produsele pe care le cumpără.

Citește și: