• Experții au făcut o listă cu obiceiurile nesănătoase care ne împiedică să avem parte de un somn odihnitor.
  • Uneori, lucrurile mărunte sunt cele care ne țin treji, spun specialiștii.
  • Patul, salteaua, temperatura din cameră sunt câteva cauze care pot afecta calitatea somnului.

Pentru a avea parte de un somn odihnitor este nevoie să ne alegem atent patul, salteaua sau temperatura camerei, spun specialiștii.

Experții au făcut o lista cu obiceiurile nesănătoase care ne împiedică să avem parte de un somn odihnitor.

1. Este patul o capcană pentru praf?

„Ora de culcare vine cu strănuturi? Astmul și alergiile pot fi declanșate în timpul nopții de acumularea de praf și acarieni din saltea și lenjeria de pat”, avertizează Mary Love, șefa departamentului de produse și inovații de la Simba.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

O curățenie completă de primăvară poate îmbunătăți situația, spune Love, împreună cu un protector de saltea pentru a diminua numărul de potențiali alergeni.

În plus, Victoria Cedeno, specialist Zinus, spune că puteți îmbunătăți și mai mult calitatea aerului din dormitor optând pentru o lenjerie de pat hipoalergenică.

„Păstrarea plantelor de interior în dormitor ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității aerului, deoarece acestea pot acționa ca purificatoare naturale de aer.”


2. Aveți probleme cu spatele? Ar putea fi de vină salteaua.

Suprafețele de dormit uzate, lăsate sau inegale fac greutatea corpului să devină mai puțin uniform distribuită, spune Love, iar acest lucru poate duce la dureri de spate și rigiditate.

„Majoritatea producătorilor de saltele recomandă înlocuirea saltelei la fiecare opt până la 10 ani”, adaugă ea. În același timp, Cedeno spune că investiția într-o saltea bună va garanta un somn de bună calitate, noapte de noapte.
„O saltea din spumă cu memorie este una dintre cele mai bune investiții pentru oricine are probleme cu somnul.” Materialul se mulează pe forma corpului, oferind o eliberare excelentă a presiunii pentru spate și articulații.

„Acest lucru ajută corpul să obțină cel mai profund și mai odihnitor somn, oferindu-ți mai multă energie în timpul zilei și o stare de sănătate generală mai bună”, spune Cedeno.
Saltelele din spumă cu memorie sunt, de asemenea, mai durabile și mai rezistente, adaugă ea, deoarece materialul nu se lasă ca o saltea cu arcuri.


3. Temperatura din dormitor este prea mare?

Transpirațiile nocturne pot fi cauzate de un dormitor supraîncălzit, spune Love. Ea precizează că: „Este o idee bună să țineți o fereastră deschisă pentru ventilație și să alegeți o saltea cu reglare a temperaturii.”

„Căutați saltele realizate cu materiale respirabile și tehnologii specific concepute pentru a menține temperatura scăzută în timp ce dormiți”, recomandă expertul.

4. Perna îți susține poziția de somn?


Atunci când alegi o pernă, Cedeno spune că este important să te asiguri că o cumperi pe cea potrivită pentru tine. „Alegeți o pernă care oferă suficient sprijin pentru gât și pentru a vă menține capul și coloana vertebrală aliniate în timpul somnului.”

Ea spune că pernele din spumă cu memorie ar putea fi soluția, deoarece acestea se mulează pe forma corpului și oferă cel mai mult suport.


5. Este patul tău în poziția corectă?

„Atunci când există opțiunea de a muta lucrurile în dormitor, s-ar putea să decoperiți că dormiți mai bine cu patul într-o poziție diferită”, spune Love.

„Conform Feng Shui, ar trebui evitată orientarea patului spre o ușă deschisă, în timp ce orientarea patului spre sud este alinierea optimă pentru energia pozitivă”, spune specialista.

Citește și