• Singurătatea devine o epidemie în creștere în majoritatea țărilor dezvoltate.
  • Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani se simt mai singuri, arată o analiză Forbes.
  • 60% dintre tineri își amanână planurile, arată un studiu Delloite.

Singurătatea devine o epidemie în creștere în majoritatea țărilor dezvoltate. 73% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16-24 de ani se simt mai singuri decât orice altă grupă de vârstă, arată o analiză Forbes.
În plus, interacțiunile online nu reușesc să înlocuiască nevoia de conectare la nivel emoțional în realitate.

„Avem de-a face cu un semnal de alarmă. Singurătatea nu este seductivă, extrem de seductivă. Este seductivă pentru că te izolează. Când ești izolat de singurătate, indeiferent de vârsta pe care o ai, ai credința, este o credință, evident, falsă, că te vei putea descurca singur indiferent de situație”, spune pshologul Radu Leca.

Ce îi îngrijorează pe membrii generației Z din România?

Costul vieții, evoluția economiei și schimbările climatice, arată un studiu Deloitte. Pe lângă asta, tinerii nu au încredere în ei și ajung la burn-out. 47% au rețineri când vine vorba de a cere o creștere salarială și se tem să-și schimbe locul de muncă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

„Trebuie să privim contextul în care ei au trăit în ultimii ani. Am avut o pandemie, un război, inceritutdine privind starea economiei la nivel global, o înrăutățire a stării economiei, iar una dintre caracteristicile generației Z este că încearcă să evite riscurile. Sunt o generație mai anxioasă”, a povestit Codruța Mirci, expert HR.

Generația Z se confruntă cu sentimente de singurătate și frică

Cu asta s-a confruntat și antreprenorul Sebastian Botez. A lucrat într-o companie mai mult timp și a avut stabilitate, dar totuși, monotonia l-a făcut să se întrebe: „Să plec? Mă voi descurca în alt loc?” Și-a găsit răspunsurile și a spus „STOP”, în 2016. Acum, are propria companie de IT.

„A fost un moment foarte greu, pentru că atunci când ești angajat intri într-o oarecare monotonie și la un moment dat ți se face frică să faci pasul de a schimba job-ul sau cariera, însă, cumva datorită faptului că am avut încredere în mine și am știut că trebuie să fac ceva, altfel voi rămâne la același nivel și la același stadiu și de aceea am făcut mișcarea asta, mișcare pe care eu le-o recomand tuturor. Să nu le fie frică tinerilor să facă o mișcare, să-și schimbe cariera și cumva să-și schimbe viitorul”.

Citește și: