• Flirtul este recunoscut ca o parte naturală și sănătoasă a interacțiunii umane,.
  • Abilitatea de a flirta poate varia între indivizi, unii având un talent natural pentru aceasta, în timp ce alții pot simți că le este mai greu să se exprime în acest mod.
  • Psihologul Ana Maria Ambrosie subliniază importanța respectării limitelor personale și a semnalelor nonverbale ale celorlalți.

Te-ai întrebat vreodată cât de des flirtezi și cum te ajută asta într-o conversație? Unele persoane au un talent natural pentru flirt, în timp ce alții consideră că această abilitate îi ține în loc. Flirtul e schimbul de semnale subtile de atracție sau interes romantic prin gesturi, vorbe sau expresii. Este o modalitate jucăușă non-verbală de a explora potențialele compatibilități.

Ana Maria Ambrosie, psiholog:

„Flirtul este o interacțiune între două persoane care exprimă interesul romantic sau atracția reciprocă. Este important ca toate părțile implicate să fie de acord și să se simtă confortabil cu interacțiunile lor. Sugerez respectarea limitelor personale și a semnalelor nonverbale ale celorlalți. Încurajez ascultarea activă și empatia în timpul interacțiunilor romantice, dezvoltarea unor conexiuni autentice, bazate pe respect și înțelegere reciprocă și un dialog sincer între parteneri pentru a clarifica așteptările și nevoile.

Desigur, în ultima perioadă avem parte și de flirt online. Aici recomand o utilizare responsabilă a platformelor sociale, cu respectarea confidențialității și a drepturilor celorlalți. Reamintesc faptul că interacțiunile online pot fi percepute diferit de către fiecare partener și pot influența încrederea și stabilitatea relației.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Flirtul poate fi o parte naturală și sănătoasă a interacțiunii umane, dar trebuie să fie încadrat în contextul relațiilor sănătoase, bazate pe respect și încredere, reciprocitate, empatie și o comunicare deschisă și eficientă.”

Citește și: