• Boris Johnson se va alătura tabloidului britanic Daily Mail din poziția de editorialist.
  • „Voi scrie exact lucrurile pe care le gândesc” , a spus Johnson.
  • Johnson și-a început viața profesională în jurnalism, dar a fost concediat de Times pentru că a inventat un citat.

Fostul prim-ministru Boris Johnson a fost numit vineri editorialist al cotidianului Daily Mail, revenind astfel la o carieră jurnalistică în care a scris pentru mai multe publicații britanice importante și a fost concediat de la una dintre ele pentru că a inventat un citat, scrie Reuters.

Într-un clip video publicat pe Twitter, Johnson a spus că tot ce va publica va fi „complet necenzurat” .

Fostul premier a glumit că va „vorbi cât se va putea de puțin de politică” , sugerând că articolele sale vor fi neapărat despre politica de la Westminster.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Suntem încântați să anunțăm că Boris Johnson va fi noul nostru editorialist. Faimos ca fiind unul dintre cei mai ageri și mai originali scriitori din breaslă, editorialele lui Boris vor apărea în Daily Mail în fiecare sâmbătă (…)” , a scris publicația britanică pe Twitter.

„Voi scrie exact lucrurile pe care le gândesc” , a mai spus Johnson.

Johnson, în vârstă de 58 de ani, care a demisionat săptămâna trecută din funcția de deputat în urma unei anchete care l-a găsit vinovat de inducerea deliberată în eroare a parlamentului cu privire la partide în timpul izolărilor COVID-19, va scrie pentru Daily Mail în fiecare sâmbătă, a precizat ziarul.

,,Fie că sunteți sau nu fan Boris, va fi o lectură obligatorie – atât în Westminster, cât și pentru milioane de oameni din întreaga lume” , a menționt ziarul.

Boris Johnson lasă politica pentru presă. Va fi editorialist la Daily Mail

De când a demisionat din funcția de prim-ministru anul trecut, Johnson, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni britanici, a continuat să câștige milioane de lire sterline din discursuri.

Revenirea sa în presă se așteaptă să fie un nou loc de muncă profitabil și îi oferă fostului lider un loc în unul dintre cele mai citite ziare de dreapta din Marea Britanie pentru a-și exprima opiniile despre guvern și premierul Rishi Sunak.

El a demisionat din funcția de deputat cu un atac virulent la adresa unei comisii parlamentare care a decis că a indus în mod deliberat în eroare parlamentul cu conturile sale despre partidele care au încălcat regulile. Parlamentul va decide luni dacă va aproba sau nu concluziile comisiei.

De asemenea, el a folosit declarația sa pentru a-l ataca pe Sunak, spunând că țara are nevoie de un ,,guvern conservator adecvat” care să reducă taxele.

Boris Johnson fusese jurnalist înainte de a intra în politică

Johnson, care nu este străin de scandaluri, și-a început viața profesională în jurnalism, dar a fost concediat de ziarul Times pentru că a inventat un citat. A urmat o carieră la Daily Telegraph, unde, în calitate de corespondent la Bruxelles, a atacat Uniunea Europeană într-o proză, deși nu întotdeauna exactă.

Ulterior, a urmat o carieră politică și mediatică în paralel, ca editor al revistei Spectator și ca membru al parlamentului, iar înainte de a deveni prim-ministru a scris o rubrică regulată pentru Daily Telegraph. La această rubrică a fost adesea criticat pentru opiniile sale – a fost acuzat de islamofobie atunci când a spus că femeile musulmane care poartă burqa arată ca niște cutii poștale sau ca niște jefuitori de bănci.

Citește și

Petre Daea, dezamăgit pe holurile Parlamentului pentru că a fost lăsat pe dinafară de Guvern. Reacția lui Marcel Ciolacu

FOTO. Iubita lui Al Pacino a născut. Cei doi au fost surprinși plimbându-se în oraș

Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, nu crede că Putin va supraviețui politic unui război pierdut de Rusia