• „Limbajele iubirii” nu garantează relații fericite.
  • Fericirea ambilor parteneri este cheia unei relații fericite.
  • Sexul planificat poate fi la fel de plăcut ca cel spontan.

Femeia fericită nu este garanția unei relații de succes, iar sexul planificat poate fi la fel de satisfăcător. Acestea sunt câteva din noile concluzii aduse de un studiu care contrazice vechile mituri despre dragoste și relații.

Ce spune studiul despre „limbajele iubirii”?

Studiul care demontează miturile populare despre dragoste a fost realizat de Amy Muise, Profesor Asistent la Facultatea de Sănătate și Președinte de Cercetare în Relații și Sexualitate la York University, Toronto, Ontario.

Teoria „limbajelor iubirii” inventata de specialistul in relatii Gary Chapman, care sugerează că fiecare persoană are un limbaj primar al iubirii, nu este susținută de cercetările recente.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Amy Muise de la York University evidențiază că, deși ideea poate părea atractivă, cercetările arată că oamenii apreciază diverse forme de exprimare a dragostei simultan. Conceptul a fost criticat pentru baza sa anecdotică și eșantionul tradițional monogam heterosexual pe care se bazează. Muise sugerează că iubirea necesită mai multe expresii simultane și că nevoile pot evolua odată cu relația.

Este „happy wife, happy life” un principiu confirmat în relații solide?

Cercetarea demontează ideea că doar percepția femeilor într-o relație este esențială pentru fericirea ambilor parteneri. Studiul a constatat că percepțiile ambilor parteneri despre relație sunt la fel de importante. Concluzia este că fericirea ambilor parteneri este cheia unei case fericite, nu doar satisfacția unuia dintre ei.

Și contrar credinței populare, studiul nu a găsit dovezi că sexul spontan este mai satisfăcător decât cel planificat. Prof. Muise sugerează că planificarea actului sexual, chiar și în ocazii speciale precum Ziua Îndrăgostiților, poate duce la experiențe la fel de plăcute. Importanța este acordată calității și intimității momentului, nu modului în care este inițiat.

Citește și: