• În 2022 au fost în medie 5 căsătorii la un divorț.
  • Raportul a crescut (cel puțin în primele 10 luni) la aproape 5,6 căsătorii/divorț.
  • Potrivit INS au fost peste 100.000 de nunți și 18.000 de divorțuri.

Dragostea durează trei ani…sau un deceniu, arată datele INS. Cuplurile din România tind să divorțeze după 10 ani de trai comun. Mai mult, cifrele arată că, în județele în care stresul e mare, căsniciile durează mai puțin. De exemplu, în Cluj sau în București, soții ajung cu greu să rămână împreună mai mult de 12 ani. Totuși, aproximativ unul din 6 divorțați își pune din nou verighetă pe deget.

În 2022 au fost în medie 5 căsătorii la un divorț. În acest an, raportul a crescut (cel puțin în primele 10 luni) la aproape 5,6 căsătorii/divorț. Potrivit INS au fost peste 100.000 de nunți și 18.000 de divorțuri.

Durata medie a căsniciei variază între județe. Acolo unde stresul e mare, căsniciile durează mai puțin; cazul Clujului sau al Capitalei, unde cu greu trece de 12 ani, la capătul celălalt fiind Vasluiul, cu peste 21 de ani. Ponderea divorțaților care se recăsătoresc e în creștere la bărbați. De la 9% la 15% în ultimii 30 de ani. La femei, s-a dublat de la 8% la 17%. Cu toate acestea, cercetări suplimentare arată că rata de succes a celei de-a doua și a treia căsătorii scade.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Rata divorțurilor în România a scăzut în ultimii 30 de ani de la 1,7 la 1,06 la mia de locuitori. Scăderea populației mature a României a influențat aceste ponderi, prin migrația externă mai ales.

Citește și