• Dacă aveți de gând să vă asumați riscul și să vă plimbați câinele, este important să căutați semne specifice în timpul plimbării.
  • Stăpânii ar trebui să fie atenți dacă câinele lor începe să scoată zgomote sau să arate alte semne de stres.
  • Există câteva măsuri de precauție suplimentare care pot fi luate pentru a proteja câinii cât mai mult posibil atunci când trebuie să iasă afară.

În ciuda vremii reci, este totuși necesar ca un câine să iasă afară pentru a se plimba și a-și face nevoile. Dar, cu stratul lor de blană, poate fi dificil de spus dacă cel mai bun prieten al omului este într-adevăr capabil să reziste la temperaturile scăzute, scrie The Independent. Temperatura specifică pe care câinele o poate suporta va varia în funcție de rasa, mărimea, vârsta și starea de sănătate a acestuia.

Dacă este de talie mică, este probabil că nu poate suporta ceva sub -12 grade Celsius. Atunci când un câine devine prea rece, poate ajunge să prezinte semne de hipotermie. Dacă nu este tratată, hipotermia poate duce la complicații grave, cum ar fi probleme cardiace și insuficiență renală. În cele mai grave cazuri, poate fi chiar fatală.

Dacă aveți de gând să vă asumați riscul și să vă plimbați câinele, este important să căutați semne specifice în timpul plimbării. Dacă tremură, de exemplu, s-ar putea să îi fie frig, deoarece aceasta este de obicei o modalitate prin care animalele de companie își generează propria căldură corporală. Un alt semn că îi este prea frig este dacă se oprește constant în timpul plimbării sau se mișcă încet. De asemenea, proprietarii ar trebui să fie atenți dacă câinele lor începe să scoată zgomote sau să arate alte semne de stres, ceea ce ar putea indica faptul că îi este frig.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Unii câini ar putea încerca să se ascundă și să caute adăpost dacă le este prea frig

Wasi Ashraf – director medical la VEG Williamsburg din Brooklyn, New York – a declarat pentru CBS News că devine îngrijorată” atunci când câinii sunt afară pe vreme rece, dacă temperatura scade sub zero grade Celsius. Sunt foarte, foarte îngrijorată dacă este, de exemplu, sub 0 grade Celsius, pentru majoritatea câinilor obișnuiți”, a declarat Ashraf pentru postul de televiziune. Dar, din nou, acest lucru depinde de tipul de câine pe care îl ai și de cât de bine va tolera să fie afară”.

Ea a sfătuit să le limiteze expunerea la doar 10 până la 15 minute. Ashraf a precizat că, dacă purtați mai multe straturi și vremea este încă prea rece pentru dumneavoastră, atunci se poate presupune că și câinelui dumneavoastră îi este frig.

Există câteva măsuri de precauție suplimentare care pot fi luate pentru a proteja câinii cât mai mult posibil atunci când trebuie să iasă afară. Luați în considerare posibilitatea de a-i procura câinelui o jachetă de iarnă și de a-i pune ghetuțe la picioare pentru a-i proteja de zăpadă și de tratamentele chimice din sarea folosită pentru degivrare. Dacă îmbrăcămintea nu este o opțiune, evitați să vă plimbați câinele pe porțiuni de gheață și verificați-i lăbuțele pentru a vă asigura că toată sarea de pe drumuri sau trotuare a fost ștearsă.

Citește și