• Sir Michael Stevens, o sursă apropiată familiei, a confirmat că ducele și ducesa de Sussex au părăsit proprietatea dăruită de regretata regină Elisabeta a II-a.
  • Reședința regală este formată din 5 dormitoare, o sufragerie imensă și un studio de yoga.
  • Frogmore Cottage a făcut parte din portofoliul de proprietăți al familiei regale încă din secolul al XIX-lea.

Palatul Buckingham a anunțat oficial, miercuri, că proprietatea ducilor de Sussex, Frogmore Cottage, situată în incinta castelului Windsor, este acum liberă, scrie Independent.

„Putem confirma că ducele şi ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage”, a declarat Sir Michael Stevens, trezorierul regelui, după cum relatează The Independent. „Nu vom da detalii despre logistică”.

El a precizat, totuşi, că cele 2,4 milioane de lire sterline pentru reabilitarea locaţiei, care au fost „suportate din Trezoreria Regelui”, au fost plătite de cuplu. Acest aspect „permite Coroanei să recupereze un bun renovat”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Frogmore Cottage este cunoscută ca prima proprietate în care au locuit ducele și ducesa de Sussex, este vorba despre o reședință spectaculoasă care a fost construită la ordinul reginei Charlotte în 1801, scrie Independent.

Sir Michael Stevens, o sursă apropiată familiei, a confirmat că ducele și ducesa de Sussex au părăsit proprietatea dăruită de regretata regină Elisabeta a II-a. De-a lungul anilor, diverși membri ai familiei regale au locuit în reședința regală, care a fost construită pentru prima dată ca un refugiu pentru regina Charlotte, soția regelui George al III-lea.

Sursă: Harper’s Bazar

Cine a mai locuit în proprietatea Frogmore Cottage

După ce regina Charlotte a murit, teologul american Henry James și familia sa au închiriat proprietatea în jurul anilor 1840. În 1897, secretarul personal al reginei Victoria, Abdul Karim, s-a mutat în casă împreună cu soția și tatăl său.

A devenit, de asemenea, un refugiu pentru Ducesă Xenia Alexandrovna, care a stat acolo în anii 1920, în timp ce se afla în exil din Rusia, după Revoluția Rusă. Frogmore Cottage a fost împărțită în cinci unități de locuit separate la începutul secolului XXI și a fost ocupată de muncitorii de pe domeniul Windsor.

În 2019, Harry și Meghan au renovat-o înainte de nașterea primului lor copil, Archie. Dar, de când au renunțat la statutul de membri seniori ai familiei regale în 2020 și s-au mutat la Montecito, casa a fost în mare parte neocupată.

Harry și Meghan au efectuat lucrări de renovare folosind 2,4 milioane de lire sterline. Cuplul a petrecut ultima dată câteva seri la Frogmore în 2022, când au venit în Marea Britanie pentru a participa la sărbătorirea jubileului de platină al regine Elisabeta a II-a. De asemenea, ei au ținut acolo prima aniversare a fiicei lor Lilibet.

Citește și: