• Sofia Tepla din Ucraina a obținut recordul Guinness World Record pentru cele mai multe flotări prin contorsionare în 30 de secunde.
  • Sofia Tepla a realizat 21 de flotări contorsionate la vârsta de 12 ani, atunci a câștigat primul său premiul Guiness World Record.
  • Cartea „Guinness World Records 2024” va fi lansată în septembrie, iar capitolul „Tinerilor cu vârste sub 16 ani” va fi inclus.

O adolescentă din Ucraina a obținut recordul Guinness World Record pentru cele mai multe flotări prin contorsionare în 30 de secunde, la vârsta de 13 ani, în ciuda războiului în curs și a „bombardamentelor constante”, scrie indy100.

Sofia Tepla a realizat 21 de flotări contorsionate pe 11 martie, în Ucraina, la vârsta de doar 12 ani.

Copila, acum în vârstă de 13 ani, a obținut, un loc în capitolul „tinerilor” din viitoarea carte GWR 2024 pentru o altă cascadorie impresionantă de contorsionism.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pe 10 februarie 2022, Sofia a înregistrat cel mai rapid timp, de doar 10,49 secunde, pentru a parcurge 20 m într-o rotire de contorsionare, în timp ce se afla pe platoul de filmare al emisiunii „Lo Show Dei Record”, care a implicat o manevră de îndoire a spatelui.

Sofia a declarat că a vrut să abordeze o altă categorie din GWR pentru a-i inspira pe alții să nu-și piardă motivația, chiar dacă se confruntă cu „evenimente teribile”.

Sursă: Evening Standard

Impactul războiului din Ucraina

„Odată cu începerea războiului în țara noastră, mi-am pierdut motivația de a mă antrena cu atâta sârguință. Am simțit demoralizare”, a declarat Sofia, care locuiește într-un oraș mic din Ucraina.

Sofia aspiră să devină o artistă de circ faimoasă și să continue să doboare recorduri, dragostea ei pentru contorsionism pornind de la vârsta de patru ani de când a văzut niște videoclipuri pe YouTube.

Dorind să se asigure că speranțele fiicei sale se vor împlini, mama sa a înființat o școală de circ când Sofia avea șapte ani, unde invita antrenori din alte orașe pentru a-și împărtăși expertiza și chiar s-a pregătit ea însăși ca antrenor.

Citește și: