Ghidul Michelin vine mai greu în România. Chef: „Avem foarte mulți bucătari, foarte buni, doar că nu sunt promovați în afară”

România are sute de restaurante care s-au remarcat în ultimii ani printr-o altfel de abordare a gastronomiei. De la modernizarea bucătăriei tradiționale, la folosirea exclusivă a ingredientelor locale, de la o atenție sporită în alegerea designului sau a veselei și până la o servire impecabilă. Cu toate acestea, Ghidul Michelin se lasă așteptat, deși bate la ușă, în sensul că Budapesta beneficiază de clasificarea lor încă din 2015. Experții culinari arată cu degetul spre stat, care nu promovează gastronomia.

Ghidul Michelin bate la ușă. Nu îi deschidem noi?

„Ghidul Michelin este ca un musafir, așteaptă o invitație. Pentru asta, trebuie să ne facem mai cunoscuți. Avem foarte mulți bucătari în România, foarte buni, doar că nu sunt promovați în afară. Orice bucătar își dorește să lucreze într-un restaurant cu stele Michelin și cu siguranța va ajunge în România”, a declarat Vlăduț Manoliu, chef bucătar, pentru Aleph News.

Citește și

Exit mobile version