• Un fotograf al Casei Regale a dezvăluit la ce se poate aștepta publicul la încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei consoarte Camilla.
  • Tim Rooke a fotografiat familia regală timp de 30 de ani.
  • Rooke anticipează că Charles și Camilla vor fi autentici și naturali în ziua încoronării.

Un fotograf al Casei Regale a dezvăluit la ce se poate aștepta publicul la încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei consoarte Camilla, care va avea loc sâmbătă, 6 mai.

Tim Rooke a fotografiat familia regală timp de 30 de ani și a declarat recent pentru The Independent că, în opinia sa, încoronarea va fi un eveniment plin de fast și semnificație, chiar dacă va fi mult mai mică decât cea din 1953, când a fost încoronată regina Elisabeta a II-a.

În plus, Rooke a împărtășit câteva dintre fotografiile preferate cu Charles și Elisabeta din cariera sa, oferind o perspectivă rară asupra personalităților unice ale membrilor familiei regale.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Bărbatul crede că vor exista ,,cu siguranță” trimiteri simbolice către regretata regină pe parcursul ceremoniei, care ,,vor aduce un omagiu moștenirii sale” . Majestatea Sa a domnit peste Marea Britanie timp de 70 de ani, sărbătorindu-și jubileul de platină vara trecută, înainte de a muri în septembrie.

,,Invitațiile de încoronare care au fost deja trimise prezintă, de asemenea, omagii emoționante aduse regretatului monarh, inclusiv florile și fructele sale preferate” , a precizat el, referindu-se la trandafirii și fragii care apar pe invitațiile oficiale.

Artistul Andrew Jamieson a creat invitațiile de încoronare, care sunt decorate cu motive florale, inclusiv trifoi, ciulini, narcise și o crenguță de rozmarin.

Rooke anticipează că Charles și Camilla vor fi autentici și naturali în ziua încoronării, deoarece au petrecut mulți ani ca un cuplu și au participat la numeroase evenimente publice împreună, ceea ce i-a pregătit pentru acest moment.

Fotograful a remarcat că la ceremonia de încoronare a regretatei regine, nu au participat monarhi care erau deja încoronați, dar au fost prezenți monarhi din protectoratele britanice și cei de același rang cu prințul și prințesa de Wales din acel moment. În contrast, se pare că toți monarhii actuali au fost invitați la ceremonia de încoronare a regelui Charlesal III-lea.

La ceremonia de încoronare vor participa mai mulți membri ai familiilor regale străine, printre care se află Prințul Albert al II-lea de Monaco împreună cu soția sa, Prințesa Charlene, Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia a Spaniei, Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei și, de asemenea, Regele Willem-Alexander și Regina Maxima a Țărilor de Jos.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei nu va fi prezentă din cauza unei intervenții chirurgicale recente la spate, dar va fi reprezentată de fiul și nora sa, prințul moștenitor Frederik și prințesa moștenitoare Mary. Regele și regina Norvegiei vor trimite, de asemenea, reprezentanți sub forma prințului moștenitor Haakon și a prințesei moștenitoare Mette-Marit, în timp ce împăratul Naruhito al Japoniei îl va trimite pe fratele său, prințul moștenitor Fumuhito.

Fotograful a dezvăluit, de asemenea, locurile lui preferate pentru a surprinde momente iconice în timpul încoronării. El a menționat că, nefiind familiarizat cu experiența unei încoronări, îi este dificil să se pregătească pentru evenimente atât de importante, mai ales că nu știe încă unde îi va fi atribuită poziția.

O opțiune ar fi să se poziționeze la Statuia Crimeii, de unde ar putea surprinde imaginea regalității în toată splendoarea ei, cu Westminster Abbey în fundal.

Fotograful consideră că prin naturalețea și ușurința cu care se comportă în fața aparatului de fotografiat, Charles este o subiect excelent pentru a fi imortalizat. Zâmbește și râde adesea, ceea ce face ca fotografiile să iasă foarte bine. Rooke a adăugat că poate fi dificil să surprinzi subiecții într-o manieră naturală și autentică, însă Charles este remarcabil în acest sens, reușind să pară autentic în orice moment și fără să simtă că este pus în situații jenante.

Rooke a menționat două dintre fotografiile sale preferate. Prima este una în care Charles apare serios, iar cealaltă este o fotografie în care apare vesel, alături de fetele de la Spice Girls.

Potrivit lui Rooke, o fotografie preferată a familiei regale este cea în care regina este surprinsă privind de după perdea din interiorul Palatului Buckingham.

Citește și

ChatGPT are propriile patru scenarii apocaliptice. Cum ar putea sfârși omenirea

Mama lui Jennifer Lopez a știut întotdeauna că fiica ei și Ben Affleck se vor împăca: „M-am rugat timp de 20 de ani”

Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice