• Influencerul din Auckland, Jessica Manning, a fost diagnosticată cu mai multe malformații cardiace, inclusiv cu o jumătate de inimă, la doar câteva zile după ce s-a născut.
  • La vârsta de 25 de ani, ea suferise deja 200 de operații minore și majore.
  • Acum, ea își păstrează vechea inimă într-o pungă de plastic și o folosește pentru a-i educa pe alții.

O femeie care a suferit un transplant de inimă și care își păstrează organul într-o pungă de plastic susține că a moștenit unele dintre trăsăturile donatorului său, scrie The Independent.

Jessica Manning nu a avut un început ușor în viață, fiind diagnosticată cu mai multe defecte cardiace, inclusiv cu jumătate de inimă, la doar câteva zile după ce s-a născut. La vârsta de 25 de ani, ea suferise deja 200 de operații minore și majore, inclusiv procedura finală de transplant de inimă prin donare.

Influencerul, care are peste 69.000 de urmăritori, folosește rețelele de socializare pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la afecțiunea sa și la donarea de organe. Într-un videoclip publicat pe YouTube pe Shera, o platformă digitală dedicată emancipării femeilor, tânăra de 29 de ani vorbește despre organul ei care arată ca un aluat de prăjituri”.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Cum i s-a schimbat viața după transplant

De asemenea, ea vorbește despre efectele secundare bizare” cu care s-a confruntat după ce a primit o nouă inimă, despre care crede că sunt trăsături anterioare moștenite” de la donatorul ei. În interviul acordat lui Shera, ea spune: Nu știu dacă este vorba despre faptul că papilele mele gustative s-au schimbat în ultimii ani sau dacă este de fapt o amintire acră care tocmai a venit de la donatorul meu. Gustul meu în materie de mâncare s-a schimbat complet și am această nouă dragoste pentru legume. Dacă m-ați fi cunoscut, nu ați fi văzut niciodată un lucru verde în farfuria mea, niciodată – dar acum ador avocado, varza și dovleacul. De asemenea, adaug spanac la orice și este un lucru bun, deoarece acestea sunt [alimente] pe care înainte refuzam să le mănânc sau să le aleg.”

Jessica, care în prezent studiază la universitate în Auckland, Noua Zeelandă, a fost diagnosticată oficial cu șase defecte cardiace în total. Până la transplantul ei, ea susține că viața a fost un rollercoaster” și au existat cazuri în care a crezut că timpul ei s-a terminat.

La vârsta de 19 ani, a suferit o insuficiență cardiacă completă, iar apoi o a doua oară, doar trei ani mai târziu, care i-a distrus” restul inimii. În aprilie 2017, a fost înscrisă pe lista de transplant, iar în septembrie 2018 a fost supusă procedurii, care a fost un succes.

Acum, ea își păstrează vechea inimă într-o pungă de plastic și o folosește pentru a-i educa pe alții – dar eleva are și un alt motiv foarte special în spatele acestei amintiri. a spus ea: Când îmi voi cumpăra o casă, vreau să o îngrop și să plantez un copac deasupra și să o dedic donatorului meu. În Noua Zeelandă, în cadrul culturii Maori, ne îngropăm organele sau părțile corpului cu noi atunci când decedăm într-un loc sacru. În calitate de beneficiar de transplant, este aproape imposibil să exprimăm în cuvinte cât de recunoscători suntem, nu doar față de donatorul nostru, ci și față de familia acestuia. Nu am mai știut niciodată cum este să am o inimă întreagă în interiorul pieptului meu, iar sentimentul de a avea o inimă plină este, sincer, cel mai incredibil lucru.”

Citește și