• Mulți oameni și-au luat viața la Cascada Niagara de-a lungul anilor, iar mulți alți oameni au căzut în cascadă din greșeală.,
  • Cu toate acestea, potrivit How Stuff Works, există un alt grup de oameni care au căzut peste cascadă în mod intenționat, în speranța de a supraviețui acestei încercări și poate de a profita de faima rezultată.
  • Nu toți au fost norocoși să treacă nevătămați sau chiar în viață prin cascadorie, dar unii dintre ei au reușit. Unul dintre cei care au supraviețuit unei călătorii chinuitoare în cascadă a fost Bobby Leach.

Mulți oameni și-au luat viața la Cascada Niagara de-a lungul anilor, iar mulți alți oameni au căzut în cascadă din greșeală.

Cu toate acestea, potrivit How Stuff Works, există un alt grup de oameni care au căzut peste cascadă în mod intenționat, în speranța de a supraviețui acestei încercări și poate de a profita de faima rezultată.

Nu toți au fost norocoși să treacă nevătămați sau chiar în viață prin cascadorie, dar unii dintre ei au reușit. Unul dintre cei care au supraviețuit unei călătorii chinuitoare în cascadă a fost Bobby Leach. În timp ce Leach a devenit unul dintre puținii care a reușit să își povestească întâmplarea, el, din păcate, a avut parte de o moarte mult mai puțin dramatică (conform Niagara Falls Museums).

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bobby Leach a decis că vrea să fie primul om care să realizeze o performanță. Leach era un cascador englez care a jucat în circuri, iar trecerea peste cascadă într-un butoi era ultima etapă a ceea ce el numea tripla provocare”. Potrivit How Stuff Works, el a finalizat celelalte două părți ale triplei sale provocări călătorind într-un butoi prin prăpăstii și un vârtej și sărind de la baza unui pod aflat mai sus pe râu față de cascadă, în 1908 și, respectiv, 1910.

Leach a folosit un butoi de 2,5 metri lungime, din oțel, ca recipient ales. S-a urcat în butoiul său, s-a legat și a intrat în râu la o distanță destul de mare de cascadă. La aproximativ 18 minute după ce a intrat în apă, a plonjat la propriu.

Relatările despre călătorie diferă. Butoiul a rămas blocat pe stâncile de la baza cascadei, iar Leach a rămas acolo mai mult de 20 de minute înainte ca cineva să reușească să-l elibereze pe el și butoiul său. Muzeul Cascadei Niagara raportează că după ce a trecut peste cascadă, butoiul a rămas prins într-un vârtej pentru aceleași 20 de minute. Un angajat al companiei Ontario Power Company, Fred Bender, și-a legat o frânghie în jurul taliei, a dat celălalt capăt colegilor săi, a înotat și a prins butoiul lui Leach. Colegii săi de muncă i-au tras pe toți pe uscat.

Moartea lui Bobby Leach

În anii de după cascadorie și după ce și-a revenit după rănile suferite, Leach și soția sa au făcut un turneu în jurul lumii, etalându-și celebrul butoi. Potrivit Niagara Falls Museum, la 15 ani după ce s-a prăbușit în cascadă Niagara, Leach se afla în Auckland, Noua Zeelandă. Mergea pe stradă, ocupându-se de treburile sale, când a călcat brusc pe o coajă de portocală aruncată. A alunecat și și-a rupt piciorul. Cu toate acestea, lucrurile au mers rapid din rău în mai rău. Piciorul fracturat s-a infectat, iar medicii au decis că singura cale de urmat era să îi amputeze piciorul. Au apărut complicații în urma operației, iar două luni mai târziu, Leach a murit la 28 aprilie 1929, la vârsta de 69 de ani.