• Locuințele pasive au pompe de căldură geotermice.
  • Iarna întreținerea costă 50 de lei la două camere și 70 de lei la 4 camere.
  • Cristina, proprietar de apartament: „Plătim cu 80% mai puțin pentru utilități.”

În Mogoșoaia există un complex de locuințe pasive care îți permite asta. Loft Green Apartments folosește căldura pământului, adică extrage cu ajutorul unor pompe energia geotermală.

Trei antreprenori au început afacerea cu locuințe ecologice acum 5 ani. Până acum au finalizat două proiecte de case și 44 de apartamente. Mai construiesc 110 locuințe care costă între 43 și 90.000 de euro.

Conform calculelor financiare acest apartament se poate plăti cu 10 ani mai devreme în cazul unui credit pe 30 de ani în comparație cu un apartament într-o clădire veche.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Izolația pe exterior este de 20 de centimetri de polistiren, geamurile au un anumit tip de montaj, iar în interiorul locuinței nu simți frigul de afară.

Pierderi mult mai mici de căldură, automat și costuri foarte scăzute la încălzire-răcire pe perioada verii.”, spune Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Loft Green Apartments.

„Am decis să ne mutăm într-un astfel de apartament deoarece îmi place design-ul de tip loft, îmi place combinație dintre cărămidă și beton. Avem pădurea alături, ne plimbăm foarte des. Plătim cu 80% mai puțin pentru utilități”, a explicat Cristina, proprietar de apartament.