• Săptămâna Modei de la Milano a început sub un nor greu de smog.
  • Blitz Kids și New Romantics inspiră ultima colecție a designerului Kim Jones, alături de imaginile clasice italiene.
  • Peta – activistul care s-a îmbrăcat în capră la săptămâna modei de la Londra din septembrie anul trecut – a apărut pentru scurt timp pe podium.

Săptămâna modei de la Milano este oficial în curs de desfășurare, sub un nor greu de smog. Unele rapoarte au spus că orașul din nordul Italiei a fost al doilea cel mai poluat din lume, scrie The Guardian.

În timp ce Kim Jones, designerul de îmbrăcăminte pentru femei al brandului Fendi, a menționat o durere de gât cauzată de poluare, a reușit să le spună celor câțiva membri ai presei aflați în culise înainte de prezentarea sa că ultima sa colecție a fost inspirată de schițe din arhivele Fendi.

Acestea au fost opera regretatului designer Karl Lagerfeld, care a lucrat timp de 54 de ani la casa de modă italiană înainte ca Jones să preia conducerea în 2020 și care obișnuia să schițeze prolific pe caiete de notițe la fel de groase ca Paginile Aurii.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

În ultimii ani, moda a fost preocupată de anii 1990 și 2000, așa că poate că era timpul ca anii 1980 să aibă un moment de strălucire. Unele dintre marile nume ale epocii New Romantics au fost evocate prin intermediul detaliilor. Bulinele roz și verzi din paiete au fost o referință la designerul Leigh Bowery.

S-a făcut apel și la un trecut mai îndepărtat decât anii 1980. În timp ce statuile clasice ale Romei au fost sursa de inspirație a lui Jones în sezonul trecut, pentru această colecție, imagini ale „Statua femminile ammantata” și „Immacolata Concezione” au apărut pe pulovere, rochii și fuste.

Fendi este unul dintre puținele branduri mari de lux care încă nu a interzis blana și, în timp ce colecția din sezonul trecut a fost lipsită de blană, fiind în schimb plină de piele și shearling, în acest sezon blana a reapărut. Așa că nu a fost o surpriză faptul că un protestatar Peta – activistul care s-a îmbrăcat în capră la săptămâna modei de la Londra din septembrie anul trecut – a apărut pentru scurt timp pe podium.

Citește și: