• Până acum, companiile de ride-hailing nu permiteau accesul minorilor în aplicațiile lor.
  • Uber a anunțat că adolescenții își vor putea crea propriile conturi.
  • Părinții pot monitoriza conturile adolescenților și le pot urmări cursele sau comenzile.

Adolescenții americani folosesc deja Uber pentru a merge la școală, scrie Insider. De acum, părinții vor acorda mai multă atenție asupra activității copiilor lor. Miercuri, compania a anunțat mai multe modificări ale serviciilor sale în cadrul Go-Get, prezentarea sa anuală de produse.

Una dintre principalele noutăți este legată de conturile pentru adolescenți. Aceasta permite copiilor cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani să își creeze propriile conturi pe Uber. Aceste conturi sunt legate de profilul familiei lor, astfel încât un părinte sau un tutore legal să le poată monitoriza călătoriile și comenzile de mâncare la domiciliu.

Atunci când un adolescent solicită o cursă, aplicația îl potrivește cu un șofer bine cotat, iar părinții pot urmări locația acestuia pe parcursul călătoriei. Șoferii nu au voie să schimbe destinația, astfel încât numai adolescentul poate face modificări la rută.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Funcțiile de siguranță, cum ar fi verificarea PIN-ului și un buton de urgență din aplicație, nu pot fi dezactivate pentru aceste curse. Conturile pentru adolescenți pe Uber vor fi disponibile în unele orașe din SUA și Canada începând cu 22 mai.

Citește și: