• Femeile din generația Z s-au unit și în jurul importanței leadershipului și reprezentării feminine.
  • 5 din 10 bărbați nu susțin mișcarea feministă pentru că ar ataca identitatea bărbaților.
  • Femeile tinere și-au exprimat o îngrijorare semnificativă statistic mai mare pentru 11 din 15 probleme diferite.

Secolul 21 a adus schimbări în viziunile politice. Generația Z are preferințe politice diferite În funcție de gen, arată un studiu Business Insider. Din 2017, odată cu mișcarea #Metoo, 7 din 10 femei au tendințe liberale, iar 5 din 10 bărbați nu susțin mișcarea feministă pentru că ar ataca identitatea bărbaților.

„Generația Z este formată din persoane născute între anii 1995 și 2012, sunt persoane tinere, persoane care pun mare preț pe educație, sunt persoane care își doresc să se autodepășească, le place să învețe. Generația Z este caracterizată de diversitate rasială, pun foarte mare preț pe egalitate și atunci este firesc ca femeile să își dorească să pătrundă în domenii care până acum erau asociate bărbaților, inclusiv în politică”, a explicat Cristina Constantin, psiholog, la Aleph News.

Femeile din generația Z s-au unit și în jurul importanței leadershipului și reprezentării feminine. Un sondaj recent Pew a constatat că 72% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani cred că sunt prea puține femei care servesc în „înalte funcții politice”, un salt brusc față de aproximativ jumătate dintre femeile de peste 50 de ani și mai puțin de jumătate dintre bărbații tineri care au spus același lucru.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Pe măsură ce prioritățile politice ale femeilor s-au solidificat, prioritățile bărbaților tineri s-au evaporat. Sondajele arată în mod constant că bărbații tineri sunt mult mai puțin probabil decât femeile să spună că o anumită problemă este importantă personal pentru ei. Un sondaj de anul trecut a constatat că femeile tinere și-au exprimat o îngrijorare semnificativă statistic mai mare pentru 11 din 15 probleme diferite, inclusiv dependența de droguri, criminalitatea, schimbările climatice și violența cu arme.

Citește și