- O rutină bună de skincare pentru preadolescenți include un produs de curățare, o cremă hidratantă și o cremă de protecție solară.
- Copiii găsesc adesea aceste produse pe rețelele de socializare atunci când un influencer se laudă cu schimbările pe care le-a suferit pielea lor.
- S-ar putea să nu fie cea mai bună idee să încerci să oprești obsesia unui adolescent pentru „skincare”.
Adulții de pe rețelele de socializare îi numesc acum pe preadolescenți obsedați de frumusețe sau „copiii Sephora”. Încă de la vârsta de 9 ani, îi puteți găsi vânând prin raioanele magazinelor de cosmetice sau postând online rutina lor de îngrijire a pielii „în mai mulți pași”, scrie CNN.
„Nici măcar nu-mi pot imagina toate lucrurile de care trebuia să mă îngrijesc la școală. Apoi să am o rutină de îngrijire a pielii în 17 pași”, a declarat Dr. Rahma Hida, psiholog pediatru la Spitalul de Copii din Boston.
Dar această ultimă nebunie a produselor care promit o piele perfectă prezintă două mari probleme. În primul rând, oamenii risipesc adesea o mulțime de bani pe formule scumpe care nu oferă beneficii pentru pielea tânără. Odată aplicate, ingredientele active conținute în acele creme și seruri frumos ambalate ar putea face mai mult rău decât bine.
„Acum am început să vedem la cabinet, în mod regulat, copii cu vârste între 9 și 13 ani pentru consultații cosmetice”, a declarat Dr. Jessica Weiser, un dermatolog din New York.
Familiile îi aduc aici pentru că discuțiile despre cât de inutil să cheltuiască uneori mii de dolari pe produse nu au succes.
Skincare de pe rețele de socializare
Copiii găsesc adesea aceste produse pe rețelele de socializare atunci când un influencer se laudă cu schimbările pe care le-a suferit pielea lor. Nu realizează că persoana pe care o urmăresc pe un ecran se adresează unui public mai în vârstă.
Ingrediente precum retinolii, acizii exfolianți și vitamina C pot face parte din rutina unui adult. Pentru copii pot fi dăunătoare pentru bariera pielii. Copiii pot dezvolta, de asemenea, alergii la aceste substanțe. Dacă au rutine cu mai mulți pași, poate fi greu de eliminat ce produs cauzează problema.
„Unii dintre acești copii vin cu acnee. Unii dintre ei vin cu roșeață, uscăciune și iritație. Pentru că părinții simt că pur și simplu nu au autoritatea de a spune că acest lucru este rău pentru ei”, a spus Weiser.
De ce au nevoie de fapt adolescenții pentru pielea lor
O rutină bună pentru preadolescenții care nu au trecut încă prin pubertate include un produs de curățare, o cremă hidratantă și o cremă de protecție solară.
Un dermatolog poate adăuga un produs de curățare mai serios dacă un preadolescent sau adolescent este predispus la erupții cutanate. Este important să se concentreze pe eliminarea transpirației și a uleiului acumulat în timpul zilei. Acest lucru se face cu un produs de curățare, o cremă hidratantă și un SPF în timpul zilei.
Prevenirea la adolescenți
În multe cazuri, tinerii caută în mod intenționat produse anti-îmbătrânire. Au fost dezinformați cu privire la modul în care funcționează ingredientele.
Este greu de studiat în ce măsură folosirea mai devreme a produselor anti-îmbătrânire previne semne precum ridurile și liniile fine. Când vine vorba de produse comercializate ca fiind anti-îmbătrânire, cum ar fi retinolul, nu există de obicei o vârstă perfectă pentru a începe. Pielea fiecăruia este diferită, iar momentul pentru a începe tratarea îmbătrânirii este atunci când pielea persoanei respective prezintă semne vizibile de linii fine și riduri.
„Cel mai preventiv produs de îngrijire a pielii pe care oricine îl poate folosi este crema de protecție solară. Crema de protecție solară va ajuta la prevenirea deteriorării pielii de către UVA și UVB.”
Cum să vorbești cu adolescenții despre îngrijirea pielii
S-ar putea să nu fie cea mai bună idee să încerci să oprești obsesia unui adolescent pentru „skincare”. Este important să urmăriți dacă interesul pentru îngrijirea pielii este o parte normală a explorării de sine sau un semn al unor probleme mai profunde. Îngrijirea pielii în sine nu este îngrijorătoare. Modul în care o persoană răspunde la ea este ceea ce determină dacă este sănătoasă sau nu.
Citește și
- Trucuri fashion. Cum ajungi să îți cumperi doar cinci piese vestimentare pe an
- România ocupă locul 8 în lume la rata mortalităţii, cu 13 decese la mia de locuitori
- Cum lucrezi cu Generația Z? Managerii americani spun că vin la interviurile de angajare însoțiți de părinți și nu știu cum să scrie un mail