• La sfârșitul anului trecut, unele dintre cele mai importante celebrități din Rusia au publicat o serie de videoclipuri în care se scuzau pentru că au apărut aproape goale la o petrecere privată.
  • În climatul actual al războiului din Ucraina, aceștia au fost condamnați pentru lipsă de patriotism, iar videoclipurile lor erau pline de remușcări.
  • Ei s-au alăturat, de asemenea, unei culturi care se răspândește rapid a videoclipurilor cu scuze, care au devenit din ce în ce mai răspândite de la invazia la scară largă de acum aproape doi ani.

La sfârșitul anului trecut, multe celebrități din mediul online al Rusiei au publicat o serie de videoclipuri în care se scuzau pentru că au apărut aproape goale la o petrecere privată. Multe dintre videoclipuri sunt lansate de poliție și prezintă oameni care au fost supuși mult mai multor presiuni, scrie BBC.

Unele dintre scuzele forțate au fost pentru presupuse infracțiuni împotriva ideologiei oficiale a Kremlinului, mai degrabă decât pentru orice altceva. Intenția acestor videoclipuri este dublă, potrivit avocatului rus pentru drepturi Dmitri Zakhvatov.

Scopul este de a umili criticii războiului din Ucraina și „pentru a-i intimida pe cei care nu susțin războiul, dar nu și-au făcut până acum curajul să spună acest lucru în public”, a declarat el pentru site-ul Kavkaz Realii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Tendința a devenit inițial proeminentă în 2015, când clipurile pline de scuze au început să apară pe rețelele de socializare sau la televiziunea locală de stat din Republica Rusă Cecenia din Caucazul de Nord.

Majoritatea videoclipurilor au arătat oameni care își cer scuze pentru criticarea liderului puternic al Ceceniei, Ramzan Kadyrov.

Unul prezenta un bărbat care își cere scuze pentru că este gay. În altul, un bărbat fără pantaloni l-a criticat pe liderul cecen pentru că a cântat un cântec numit „Președintele Putin este cel mai bun prieten al meu”.

Citește și