- Studiu: 49% din Generația Z se tem să zboare.
- Tinerii nu vor să zboare din cauza problemelor companiei Boeing.
- Lesley Koeppel: Pandemia a sporit anxietatea în rândul zoomerilor
Aproape jumătate din Generația Z se teme să zboare, din cauza problemelor de siguranță cu care se confruntă aeronavele Boeing 737, arată un sondaj din America.
Un terapeut din New York spune că pandemia de COVID-19 a sporit anxietatea în rândul zoomerilor, fiindcă și-au pierdut capacitatea de a avea încredere atât în cei dragi, cât și în instituțiile societății. Mulți dintre părinți erau și ei îngrijorați în timpul pandemiei și le-au transmis tinerilor aceste anxietăți. Totul în timp ce sursele externe transmiteau zilnic mesaje contradictorii. Din cauza asta, mulți zoomeri au probleme grave de încredere și sunt predispuși să ignore ce le spune Boeing, companiile aeriene sau autoritățile, adaugă terapeutul.
40% dintre baby boomers și mileniali se tem să zboare cu avionul
Însă nu doar generația Z sunt în situația asta. Sondajul arată și că 40% dintre baby boomers și mileniali se tem să zboare cu avionul. O nouă cercetare a descoperit că aproape jumătate dintre toți Zoomeri se tem să zboare în urma problemelor de siguranță care afectează aeronava Boeing 737.
JW Surety Bonds a chestionat 1.000 de americani despre călătoriile aeriene, inclusiv 230 de membri ai generației Z, dintre care 49% sunt acum îngroziți să se îmbarce într-un avion. Terapeutul din New York, Lesley Koeppel, spune că pandemia de COVID-19 a sporit anxietățile în rândul celor de la Zoomer, deoarece aceștia și-au pierdut capacitatea de a avea încredere atât în cei dragi, cât și în instituțiile societății într-un moment crucial al dezvoltării lor.
Ea a spus că părinții – dintre care mulți erau ei înșiși îngrijorați în timpul pandemiei – își transmit propriile anxietăți. În același timp, sursele externe transmiteau zilnic mesaje contradictorii, pe măsură ce informațiile evoluau.
În consecință, spune Koeppel, mulți Zoomeri se luptă cu probleme grave de încredere și ar putea să nu fie dispuși să-și pună încrederea în ceea ce le spun Boeing, companiile aeriene și chiar Autoritatea Federală de Aviație.
Citește și
- Giorgia Meloni cere despăgubiri de 108.200 de dolari după ce videoclipuri pornografice deepfake cu ea au fost încărcate online
- Prințesa de Wales a început chimioterapia, după ce au fost găsite urme de cancer în organism
- Sentimentele pentru colegul sau colega de la birou nu sunt reale. Porți doar „ochelari de birou”, spune o expertă în relații din Londra