- Dacă pisica ta toarce, asta nu înseamnă că este fericită, arată un studiu făcut de dr. Udell.
- Cercetătorii francezi au analizat răspunsurile de la 630 de participanți online.
- Oamenii au tendința de a percepe mișcarea cozii ca un lucru pozitiv, dar nu este mereu așa.
Dacă ești iubitor de pisici, subiectul asta e pentru tine. Tu știi ce semnificație are mieunatul pisicii tale? Oamenii interpretează adesea greșit semnalele unui animal de companie, fără să știe că nici măcar atunci când toarce nu garantează că pisica ta este mulțumită, asta arată un nou studiu realizat de cercetători francezi, publicat în jurnalul Applied Animal Behavior Science.
Până acum știam că dacă pisica este bine, toarce, ce s-a schimbat acum?
Studiul realizat de cercetătorii francezi sugerează că sunetele unei pisici sunt interpretate greșit și că oamenii ar trebui să ia în considerare atât indiciile vocale, cât și vizuale pentru a încerca să determine ce se întâmplă cu animalele lor de companie. Cercetătorii au extras aceste constatări din răspunsurile a 630 de participanți online. Respondenții au fost voluntari recrutați prin reclame pe rețelele de socializare. Fiecare a vizionat 24 de videoclipuri cu comportamente diferite ale pisicilor.
Pisicile afișează o gamă largă de semnale pe care poți să le vezi cum ar fi coada care îi tremură dintr-o parte în alta. chiar și momentul în care vine și se lipește de picioarul tău poate avea o altă semnificație, dar și vocea lor poate varia de la seducatoare la amenințătoare. Trebuie să fii atent la mult mai multe detalii.
Poate părea evident că am putea înțelege mai bine ce își dorește o pisică folosind indiciile vizuale și vocale, dar uite oamenii au tendința de a percepe mișcarea cozii ca un lucru pozitiv. De fapt, există atât de multe indicii diferite și subtile, dacă are coada spre stânga sau spre dreapta, cu ce viteză își mișcă coada, toate aceste semne înseamnă lucruri complet diferite. Unii dintre semne îți arată că sunt fericiți, iar unele sunt semne de avertizare de pre-agresiune. Aceste studii pot ajuta nu numai la îmbunătățirea relațiilor personale ale proprietarilor cu animalele lor de companie, ci și la bunăstarea animalelor.
Citește și