STUDIU. De ce le este dor adulților de copilărie? Majoritatea își amintesc că se trezeau fericiți dimineața

STUDIU. De ce adulților le este dor de copilărie? Majoritatea au spus că se trezeau fericiți dimineața

foto-Unsplash. STUDIU. De ce adulților le este dor de copilărie? Majoritatea au spus că se trezeau fericiți dimineața

Un studiu efectuat pe 2.000 de britanici a dezvăluit activitățile din tinerețe care le lipsesc adulților cel mai mult. Peste jumătate dintre cei chestionați (56%) au recunoscut că și-au pierdut apetitul pentru distracție odată cu vârsta, scrie The Independent.

Banii de buzunar, joaca în parc cu prietenii și desenele animate de la televizor după ce ajungeau de la școală sunt incluse în top 40 activități care le lipsesc adulților, arată studiul. De asemenea, faptul că altcineva gătea, spăla și pregătea prânzul prânzul pentru ei le lipsește.

Mai mult, adulții își amintesc că se trezeau entuziasmați dimineața, în special de ziua lor.

Adulții nu se mai trezesc fericiți dimineața, arată studiul

Studiul realizat de Tropicana Brands Group a constatat că oamenii își amintesc că se trezeau dimineața simțindu-se fericiți (35%), cu chef de joacă (22%) și optimiști (21%) în tinerețe.

Prin comparație, în prezent adulții se trezesc obosiți (42%), stresați (24%) și anxioși (21%). Gândurile pe care adulții le au acum dimineața sunt legate de vreme, serviciu, bani și facturi, arată studiul.

„Modul în care începem fiecare dimineață, de la ceea ce vom mânca la micul dejun până la cum vom ajunge la muncă, are un impact enorm asupra întregii zile ce urmează.”, a declarat Caroline Wilding, purtătorul de cuvânt al Tropicana Brands Group.

Studiul arată că mai mult de un sfert dintre adulți (26%) și-ar dori să fi apreciat mai mult copilăria când erau tineri, cea mai distractivă perioadă fiind cea de la vârsta de nouă ani.

Printre lucrurile pe care adulții cred că le-ar putea învăța de la tinerii de astăzi se numără pofta de distracție (45%), abilitatea de a vedea ce e mai bun în oameni (40) și cum să-și înceapă ziua cu pozitivitate (38%).

Exit mobile version