• Pentru angajații români este important orarul.
  • Mulți așteaptă flexibilitate și țin la sănătatea lor mintală.
  • Aproape 40% vor să muncească de acasă.

Românii se uită mai degrabă la timpul liber, decât la salariu, atunci când vine vorba de job. Echilibrul între carieră și viața privată determină mulțumirea angajaților români, potrivit unui studiu Randstad România.

Ce caută angajații români la un loc de muncă?

Studiul realizat de Randstad România evidențiază că angajații români prioritizează echilibrul între muncă și viața personală (96%), salariul (96%), și siguranța locului de muncă (93%). De asemenea, factori importanți includ sprijinul pentru sănătatea mintală (88%), zilele de concediu anual (87%), asigurările de sănătate și flexibilitatea programului de lucru (84%).

Cum percep românii evoluția carierei?

Conform studiului, 71% dintre angajați se consideră ambițioși în carieră, dar doar 41% sunt interesați de mai multe responsabilități manageriale. Interesant este că numai jumătate dintre români văd un rol full-time ca fiind ideal în viitor, iar 49% sunt mulțumiți în rolurile actuale, chiar și fără perspective de promovare sau dezvoltare. Un sfert dintre angajați, în special din generația Z, se simt neînțeleși din cauza diferențelor de vârstă.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA

Și cum este privită acum munca de acasă?

Munca de acasă este esențială pentru 40% dintre angajați. Dacă li se cere să petreacă mai mult timp la birou, 38% ar lua în considerare renunțarea la locul de muncă. Mai mult, 74% dintre angajați au luat decizii de viață bazându-se pe presupunerea că munca de acasă va deveni norma.

Citește și