• Divorţul îi afectează, în primul rând, pe cei mici.
  • Ana a divorţat când avea 34 de ani şi 2 fetiţe.
  • Comunicarea este primordială în gestionarea divorţului.

Divorţul ocupă locul al doilea în topul celor mai solicitante evenimente din viaţa lumii civilizate. Este o traumă care îi afectează pe toți cei implicați, dar mai ales pe copii. Ana a experimentat divorţul când avea doar 34 de ani şi 2 fetiţe, de 3 şi 7 ani.

Au înţeles că este mai bine aşa pentru toţi. La început a fost foarte greu, însă am depăşit momentul într-un mod amiabil. Iar cei mici au devenit echilibraţi şi conectaţi la realitate. Şi-au văzut tatăl când a fost posibil, fără ca eu să am vreo problemă cu asta, iar fiecare dintre noi a evitat să îl vorbească de rău pe celălalt, spuune Ana, mamă divorțată.

Nu a fost uşor pentru nimeni, dar comunicarea a fost cea care a salvat situaţia. Psihologul Radu Leca explică de ce e atât de important să vorbești despre divorț cu cei mici.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Ca să putem evita traumele mari şi foarte mari, pe care minorul cu vârsta între 2 şi 14 ani le poate dezvolta, sunt elemente care trebuie să fie implicit respectate. Numărul 1: comunicarea, atunci când se poate, corectă cu minorul, atât timp cât acesta a trecut pragul de 6 ani, spune Radu Lec, psiholog.

În România, 1 din 4 cupluri divorţează. În medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă la oameni cu vârsta între 35-39 ani. Durata medie a unei căsătorii este de 9,2 ani în cazul bărbaţilor şi de 8,8 ani în cazul femeilor.