• European Coffee Trip este o platformă care te ajută să bei o cafea într-un loc potrivit indiferent de locul în care ești.
  • București are 80 de cafenele de specialitate.
  • Dacă vizitezi Italia şi Spania, o cafea de specialitate costă la fel sau chiar mai puţin decât în România.

Tu unde îți bei cafeaua astăzi? Platforma European Coffee Trip a pus pe harta continetului aproape 4000 de cafenele, iar Bucureștiul are 80 de astfel de cafenele de specialitate, număr care îi asigură locul al 6-lea în topul orașelor europene după numărul de astfel de localuri.

Unde bem o cafea bună?

Această platformă are câte un ghid pentru fiecare oraş important de pe continent pentru a te ajuta să-ți bei cafeaua într-un loc potrivit indiferent de locul în care ești.

Cele mai multe cafenele se află  în Londra, Praga și Berlin, Paris și Budapesta. În urmă cu un an, în București erau 78 de unități, deci în prezent nu vedem o creștere semnificativă. Cu toate că  numărul de unităţi nu creşte rapid de la an la an, antreprenorii din industria ospitalităţii spun că Bucureştiul stă foarte bine la nivel european, fiind printre lideri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Steam Coffe Shop care este unul dintre primii actori din domeniu iar aici oamenii sunt îndemnați să socializeze nu să meargă acolo să muncească. Unul dintre cei mai extinşi actori de profil este Boiler, care a ajuns la şapte unităţi. Răzvan Popa, unul dintre cei trei acţionari ai Boiler, spune că grupul nu are o strategie clară de dezvoltare, însă fondatorii se uită atent la orice oportunitate care apare.

Nu doar Bucureştiul este un magnet pentru businessuri de profil, ci şi celelalte mari oraşe. Spre exemplu, în Cluj-Napoca sunt 16 cafenele de specialitate, conform European Coffee Trip, mai multe decât în Milano, Stockholm sau Roma, şi aproape la fel de multe ca în Sofia.

La polul opus se află Berlinul, despre care multă lume spune că este locul unde a luat naştere această industrie. Astăzi, capitala Germaniei e pe locul trei în clasamentul ZF, după Londra şi Praga. Londra este capitala gastronomiei europene, aşa că nu e surprinzătoare prezenţa la vârf. Și dacă vizitezi zilele acestea Italia şi Spania, o cafea de specialitate acolo costă la fel sau chiar mai puţin decât în România.

Citește și