• „The Artist” este unul dintre cele mai bune localuri de fine dining.
  • La „Green Hours Jazz Cafe” ai parte de sesiuni de jazz dar și de spectacole de teatru.
  • „Le Bistrot Francais” a fost reședința arhitectului francez Albert Galleron.

Este weekend. Așa cum bine știi, „Străzile Deschise” sunt aici, iar după o plimbare, nu strică să te oprești la un local de pe Calea Victoriei. Dar pe cale să îl alegi?

„The Artist”

Cu siguranță trebuie să începi cu „The Artist”. Nu, nu filmul de Oscar al lui Hazanavicius, ci localul de pe Victoriei 147. Este unul dintre cele mai bune restaurante de fine dining din București. O grădină frumoasă, și dacă ajungi acolo, îți recomant carnea de cerb.

„Green Hours Jazz Cafe”

Dacă vrei și ceva ambiental, „Green Hours Jazz Cafe”. La doar șase minute de mers pe jos de la Ateneul Român, pe strada Calea Victoriei, numărul 120. Aici mănânci, asculți muzică jazz live, sau vezi spectacole de teatru.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

„Velocità”

Iar după merge o înghețată și cred că știi unde bat. „Velocità” de pe Victoriei 122 sau Sweetology. Aici,
chiar nu trebuie să mai adaug ceva, sortimente de tot felul.

„Pow Wow”

Micul dejun îl poți lua la „Pow Wow”, de pe Victoriei 102 – 108. Desigur ai și burgeri la dispoziție și nu numai, deși recomand ca prima masă să o iei „La Maison du gout Victoriei 134″.

„Relais and Chateaux Le Bistrot Francais”

Aproape de Calea Victoriei ai 2 localuri foarte bune, încă unul de fine dining, și anume „Relais and Chateaux Le Bistrot Francais”, unde nu numai mâncarea este la nivel înalt, dar și ospitalitatea,
să nu mai vorbim de arhitectura interioară și exterioară și desigur tablourile pe care le vei vedea. Povestea clădirii este de pe Nicolae Golescu 18, impresionantă, este fosta reședință a arhitectului francez Albert Galleron, când acesta proiecta Ateneul Român, de aceea vei observa asimilările.

„Trattoria La Famiglia”

Iar ultimul local, care este un fel de comunitate: „Trattoria La Famiglia” se află în spatele Ateneului Român, la câțiva metri de „Bistrot Francais”, pe Nicolae Golescu 14. Îți recomand o limonadă și bruschete cu
somon sau cu roșii. Nu te vei aștepta la ceva incredibil, dar te vei simți ca în familie.

Citește și