• Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Buckingham.
  • O lume întreagă stă cu ochii ațintiți pe Londra, în aceste momente.
  • Ceremonia de încoronare va începe la ora locală 11 AM și va dura puțin peste o oră.

Urale din partea mulțimii pentru Charles al III-lea. Maiestatea Sa le face cu mâna supușilor săi, în timp ce se află în maiestuosul Bentley de stat, scrie Daily Mail.

Monarhul a ajuns la Palatul Buckingham, acolo unde împreună cu Regina consoartă Camilla se vor îmbrăca și pregăti pentru cea mai importantă procesiune din viața lor.

O lume întreagă stă cu ochii ațintiți pe Londra, în aceste momente. Charles al III-lea mai are câteva ore până să fie uns cu mirul sfânt în Abația Westminster.

Recomandări

SCADE SPRIJINUL LUI TRUMP
ISRAELUL NU ACCEPTĂ ÎNCETAREA FOCULUI
SWIFT DĂ 300K$ PE MESE ÎN ERAS TOUR
MOSCOVA AVERTIZEAZĂ EUROPA
NARENDRA MODI, CÂȘTIGĂTOR PENTRU A TREIA OARĂ LA EXIT POLL-URI
ORI MERG TOȚI, ORI NICIUNUL

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt pe cale să urmărească prima încoronare istorică a unui monarh britanic în 70 de ani – iar aproximativ 2 milioane de oameni se află deja pe străzile Londrei pentru a urmări istoria în desfășurare. Monarhul devenit moștenitor încă de la vârsta de trei ani acum este gata să-și îmbrățișeze în sfârșit menirea, destinul, alături de femeia pe care o iubește.

Abația unde se va săvârși ceremonia de încoronare a fost luată cu asalt încă de dimineață, scrie Daily Mail. Oaspeții VIP care au onoarea să intre în catedrală au făcut deja coadă la intrare. Chiar de la 9 AM. Printre vedetele care și-au luat deja locul în Abație se numără Katy Perry, Lionel Richie, Sir Andrew Lloyd Webber, Stephen Fry, Nick Cave și magicianul Dynamo, în timp ce doamna Emma Thompson și-a arătat presei entuziasmul, făcându-le semnul OK.

Ceremonia de încoronare va începe la ora locală 11 AM și va dura puțin peste o oră, comparativ cu durata de trei ore a evenimentului reginei Elisabeta. În interiorul Westminster Abbey, Charles va fi așezat în Scaunul Încoronării, sau Scaunul lui Edward, și va ține sceptrul suveranului – o baghetă de aur cu monede de ametist, diamante, rubine, spinele și smaralde – care reprezintă controlul asupra națiunii.

La ceremonie îl vom vedea și pe Prințul Harry, ajuns încă de ieri dimineață la Londra. Fiul său împlinește astăzi 4 ani, dar familia Ducelui de Sussex a rămas la domiciliul din SUA.

Citește și

FOTO. Un „penis imens” a fost trasat pe terenul care va găzdui o petrecere în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea

Avertismentul făcut de Tim Cook: Inteligența artificială este „uriașă”, dar trebuie să fim „atenți” în privința ei

Dormi opt ore pe noapte, dar tot ești obosit? Experții îți spun secretele unui somn reușit