• Experții sunt de părere că ar trebui să dormi între șase și opt ore pe noapte.
  • Somnul tău poate fi unul de calitate dacă respecți aceste reguli de bază.
  • Lipsa unui somn bun poate avea consecințe grave asupra sănătății tale, avertizează specialiștii.

Între 50 și 70 de milioane de persoane din SUA au tulburări în somn, potrivit Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge, scrie New York Post. „Lipsa somnului poate fi dăunătoare pentru sănătate”, a declarat pentru Neomi Shah, directorul programului de medicină a somnului la Școala Icahn de la Mount Sinai. „Ne facem griji cu privire la accidente, accidente de mașină, accidente de muncă sau accidente casnice dacă ești lipsit de somn”.

Unii bolnavi apelează la medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi melatonina, CBD sau NyQuil, dar experții avertizează că acestea ar trebui folosite doar ca o soluție temporară. Specialiștii îți prezintă patru probleme comune de somn și modul în care să le combați.

Nu reușesti să adormi?

Ai cele mai bune intenții pentru o noapte lungă de somn, dar pur și simplu nu te ia somnul?Uneori, această problemă constă în faptul că adormi prea devreme. „Oamenii au un sistem în creier care reglează când dormim și când ne trezim”, a declarat Emmanuel During, profesor asociat de neurologie la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai. „Cel mai bun obicei este să te duci cu adevărat la culcare atunci când ți se face somn”. Încercarea de a te forța să dormi poate provoca, de asemenea, anxietate „Trebuie să ne aflăm într-o stare de relaxare”, a spus un specialist.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Te trezești prea devreme sau în mijlocul nopții?

Vrei să dormi opt ore, dar ochii tăi se deschid după cinci ore și jumătate sau ești mereu treaz în timpul nopții? Este posibil să fii deprimat și să ai nevoie de terapie prin discuții. Mesele picante și grele înainte de culcare pot, de asemenea, să interfereze cu somnul, așa că fii prudent cu privire la ceea ce mănânci la cină. Pe moment, alocă un timp scurt pentru a te întoarce la somn. Dacă nu funcționează, trezește-te.

„Dacă ești treaz mai mult de 20 de minute și dorești să părăsești dormitorul, ieși să faci ceva liniștitor, cum ar fi un rebus sau să citești o carte care poate nu este super încântătoare”, a declarat Thea Gallagher, profesor asistent clinic în cadrul departamentului de psihiatrie de la NYU Langone Health. Ea a adăugat că cel mai sănătos obicei este acela de a folosi dormitorul doar pentru somn.

Dormi opt ore pe noapte, dar tot ești epuizat?

Te odihnești o noapte întreagă, dar simți că nu ai dormit deloc. Gura îți este uscată și este posibil să te trezești gâfâind. Consultă un medic pentru un test de apnee în somn, o tulburare comună, dar gravă, în care respirația se oprește și începe pe parcursul somnului. Afecțiunea este ușor de tratat. Cei care suferă de ea folosesc un aparat CPAP, care oferă presiune continuă în căile respiratorii. Dispozitivul poate fi incomod și necesită o perioadă de acomodare.

Ce se întâmplă cu somnul când schimbi fusul orar?

Călătorești într-un alt fus orar, iar programul tău de somn rămâne în urmă? După aterizare, încearcă să rămâi treaz pentru a te adapta la ora locală.

„Atâta timp cât nu a trecut mult timp, să zicem 24 de ore, de când ai dormit ultima dată, este rezonabil”, a spus o expertă, menționând despre cafea că poate ajuta. Ea te sfătuiește să nu folosești ajutoare pentru somn, cum ar fi melatonina, asta în cazul în care nu ai mai făcut-o până acum. „Dacă nu ai luat niciodată un medicament, aproape niciodată nu vrei să iei un medicament pentru prima dată călătorind”.

Citește și

Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice

Donald Trump, critici dure la adresa ducilor de Sussex: „Meghan a fost foarte lipsită de respect”

Vin Diesel, Jeremy Renner și John Legend i-au transmis mesaje de încurajare lui Jamie Foxx. Actorul a suferit o complicație medicală