• YouTube înăsprește regulile împotriva dezinformării medicale.
  • Sunt în vizor informațiile false despre COVID19 sau tratamente periculoase impotriva cancerului.
  • Conținutul suspect poate fi suprimat.

YouTube a anunțat că va pune în aplicare anumite bariere împotriva dezinformării în domeniul sănătății. În vizor sa află, în principal, dezinformarea despre Covid-19, vaccinuri, tratarea bolilor grave sau utilizarea unor substanțe nocive, scrie cotidianul francez Le Parisien.

Platforma video a anunțat o înăsprire a regulilor împotriva dezinformării medicale, indicând totodată că dorește să mențină un „echilibru între eliminarea conținutului extrem de dăunător și crearea unui spațiu de dezbatere și discuție”.

De fapt, YouTube spune că « orice conținut care contrazice recomandările autorităților sanitare privind prevenirea și transmiterea anumitor boli, precum și siguranța și eficacitatea vaccinurilor aprobate” va fi eliminat. Același lucru este valabil și pentru tratamentul acestor boli. Platforma indică în special „conținutul care încurajează remedii nedovedite în loc de consultarea unui medic, cum ar fi promovarea clorurii de cesiu ca tratament împotriva cancerului”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE

Conținutul care contestă existența anumitor probleme de sănătate este și el înlăturat. Acesta este cazul publicațiilor care neagă faptul că au murit oameni din cauza Covid-19. Pentru a se proteja de orice critică a unei potențiale restricții a libertății și a dezbaterii în jurul sănătății, YouTube promite în continuare să mențină, de exemplu, „conținut de interes public suficient, chiar dacă încalcă regulile pe care si le-a stabilit », dezbaterea și discuția fiind esențiale pentru promovarea in știință și medicină. Acesta ar putea fi cazul luărilor de poziție a candidaților la alegeri sau mărturiile pacienților.

Citește și