ANM: Cod roșu de ploi torențiale și cod portocaliu de furtuni cu grindină în mai multe județe. Ce zone sunt afectate

ANM a emis o avertizare de cod roșu, pentru județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, începând de vineri, 16 iunie, ora 12, și până sâmbătă, 17 iunie, ora 12.

Într-un interval scurt de timp, cantitățile de apă vor ajunge la 50-70 l/mp și în unele zone pot depăși chiar 80 l/mp, ca rezultat al acumulării.

Vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei sau ceață, vor prezenta un grad de intensitate foarte mare, spune ANM.

ANM a emis, de asemenea, o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă în intervalul 16 iunie, ora 10, până la 17 iunie, ora 12.

Astfel, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări scurte de vânt și, izolat, vijelii și grindină. Într-un interval scurt de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 30-40 l/mp, iar izolat se pot depăși 50 l/mp.

Citește și

Exit mobile version