• MAE avertizează românii care se află sau vor să meargă în Italia că temperaturile vor fi cuprinse între 40 și 47 grade Celsius.
  • Spania s-a confruntat, de asemenea, cu valuri de căldură consecutive, temperaturile ajungând luni la 44 de grade Celsius în sudul țării.
  • Valul de căldura care învăluie sudul Europei se va intensifica și mai mult.

Temperaturile în Italia ajung la 47 de grade Celsius

Îți afectează valul de căldură vacanța? MAE avertizează românii care se află sau vor să meargă în Italia că temperaturile vor fi cuprinse între 40 și 47 grade Celsius. Iar valul de căldură extremă ar putea doborî
noi recorduri. În Sardinia, de exemplu, vor fi 48 grade Celsius.

„În primul rând, să nu ne panicăm, pentru că panica induce haosul și începem să luăm decizii pripite. Cel mai normal ar fi să începem să ne schimbăm un pic comportamentul de consum pentru concediile de vară. Trebuie să începem să luăm în considerație faptul că vara nu trebuie să mergem noi la mare, ci avem o alternativă care este foarte aproape, trebuie să reînvățăm să mergem la munte”, a avertizat Florin Țâncu, director general Weco Travel.

În Spania, termometrul arată 44 de grade Celsius

Spania s-a confruntat, de asemenea, cu valuri de căldură consecutive. Temperaturile au ajuns luni la 44 de grade Celsius în sudul țării. Așadar, cele mai populare țări vizitate de români sunt toropite de caniculă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Din când în când există riscul în iulie și august să fie temperaturi excesiv de mari în zonele mediteraneene. Le recomand turiștilor care nu suportă aceste temperaturi să-și rezerve pentru iunie sau pentru septembrie-octombrie, dacă vorbim de destinațiile mediteraneene”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Citește și: