• 73% dintre români cred că va crește temperatura globală în 2024.
  • 39% dintre români cred că guvernele țărilor europene vor lua masuri legate de emisiile de CO2.
  • 62% dintre români cred că în 2024 vor fi mai multe fenomene extreme climatice.

Românii sunt îngrijorați cu privire la schimbările climatice. 6 din 10 români se așteaptă ca anul acesta să aibă notabil mai multe fenomene extreme decât anul precedent, iar 3 din 10 se așteaptă la un posibil dezastru natural. Toate acestea reflectă credința că aceste schimbări climatice vor avea consecințe impredictibile sau catastrofale.

„Cred că trebuie să fim foarte îngrijorați, pentru că vedem că, într-adevăr, fenomenele climatice încep să fie extreme, oricare ar fi ele. Fie avem secetă excesivă, fie avem ploi, fie avem furtuni violente și așa mai departe și toate acestea sigur că ne afectează viața de zi cu zi, începând de la agricultură, care este prima și cea mai afectată, până la siguranța noastră fizică, oriunde ne-am afla”, a declarat Cătălina Rădulescu, activist de mediu, pentru Aleph News.

Bogdan Țucmeanu, activist de mediu a explicat care sunt motivele pentru care temperatura globală e în continuă creștere: „Dacă la ora asta putem vorbi de niște tipare, putem vorbi de tiparul că nu prea mai există tipare în ceea ce numim predicții asupra fenomenelor meteo și în special asupra fenomenelor meteo extrem de puternice, violente. Să nu uităm că doar cu câteva zile în urmă, în Norvegia, s-au înregistrat niște diferențe de temperatură în decursul a câtorva ore, undeva la peste 45 de grade, ceea ce clar e un lucru complet anormal”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și