• Deși e o ființă delicată, Elena a intrat cu tupeu în mijlocul orgoliilor politice
  • Elena Lasconi a renunțat la cariera de jurnalist pentru misiunea de primar
  • Oamenii din Câmpulung Muscel au apreciat curajul ei și au votat-o primar
  • Ambiția Elenei e greu de explicat în cuvinte

Lumea o admiră. Are ochii albaștri, vocea blândă și o energie debordantă. Totuși mai are ceva unic, ceva ce te lasă fără cuvinte. Poate fi curajul sau poate fi ambiția. Elena Lasconi a lăsat o carieră frumoasă pentru o misiune extrem de grea: politica, un domeniu dominat de bărbați.

Din sufletul echipei ProTv, Elena a intrat în mijlocul orgoliilor politice, când a candidat la primaria orașului Câmpulung Muscel. În loc să o sperie, atacurile au motivat-o să lupte, iar locuitorii orașului au apreciat perseverența ei. Acum se uită la primărița lor ca la o floare a binelui, care face întregul Câmpulung să fie mai vioi.

În televiziune dacă voiai să faci un proiect adunai oameni lângă tine care știi că se priceapeau și te apucai să faci, aici nu. Este foaret greu, la stat se lucrează incredibil de încet, totul este pe slowmotion. La toate mizeriile pe care mi le-au făcut și continuă să le facă și le vor mai face, pentru că nu își permit ca cineva să facă treabă bună în orașul ăsta, pentru că ei ar pierde din punct de vedere politic, eu întotdeauna m-am alimentat din stradă, din energia oamenilor, din speranța asta uriașă.”, a declarat Elena Lasconi.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Primăria, a doua casă pentru Elena Lasconi

În biroul Elenei parfumul de cameră are miros de turtă dulce și vanilie. A păstrat din vechiul birou doar masa și vitrina din lemn masiv. Și-a pus draperii din catifea, două lămpi cu lumina difuză. Îi place să asculte muzică jazz în surdină. Primăria e a doua ei casă. Uneori lucrează aici până la 14 ore.

Sunt foarte focusată pe treaba asta și știu exact unde vreau să ajung. Văd Câmpulungu în viitor și sunt sigură că în 10 ani o să traim bine mersi din turism aici.”, a mai adăugat aceasta.

Ce ar face Elena Lasconi dacă ar avea superputeri

Dacă ar avea superputeri, nici atunci Elena Lasconi nu ar face ceva pentru sine. Se gândește mai mult la bunăstarea oamenilor din Câmpulung și își imaginează cum ar putea să le ofere condiții mai bune de trai.

Aș uni comunitatea în primul rând. Aș aduce acasă părinții copiilor din Câmpulung plecați în străinătate și peste tot în țară. Să avem apă canal, gaz, aș vrea să văd oameni fericiți, să nu mai văd oameni care se uită în pământ când merg pe stradă.”, a mărturisit Elena Lasconi.

Elena iubește și e iubită. Liniștea și fericirea se îmbină în căsnicia ei, iar oamenii din iar oamenii din Câmpulung Muscel văd în ea o femeie model.

Tre să știi și când să taci, mie îmi plac și tăcerile, poți să te iubești și cu tăcere, trebuie să fii un prieten bun. El spune că sunt cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în viață și m-am bucurat așa de tare că ieri s-a uitat așa frumos la mine și m-a cerut iar de nevastă.”, a mai adăugat aceasta.

De ce este de iubit Elena Lasconi?

E o figură nuă în rândul primarilor, e și prima primăriță care a schimbat și culoarea politică și mi se pare multă empatie din partea ei. Românii găsesc doar cuvinte frumoase atunci când sunt întrebați ce părere au despre Elena Lasconi.

O admir ca femeie, un om minuat, plină de viață și foarte curajoasă.

Este foarte bătăioasă are proiecte multe.

Este sinceră, deschisă, luminată la minte, cum se spune în popor.”, au spus oamenii.

Din tabloul femeii împlinite îi mai lipsește Oana, fiica ei plecată la Paris. Știe că lipsa copilului nu e doar durerea unei mame ci a unei țări întregi.

E o mare sensibilitate a mea. Îți spun și ție doctrina mea e România, eu cred că nu ne mai permitem să pierde români și să avem o altă Românie dincolo de granitele țării. Mă doare sufeltul că într-o zi s-ar putea să mă înțeleg mai bine în egnleză sau franceză cu nepoții mei decât în română.”, a mai mărturisit Elena Lasconi.