• Lifelight este dezvoltat de o companie cu sediul în parcul Universității Southampton.
  • În 40 de secunde, Lifelight detectează schimbările de culoare ale feței.
  • Lifelight oferă date privind tensiunea arterială, ritmul cardiac și respirația.

Oamenii de știință și tehnologie din Hampshire vin cu o soluție revoluționară pentru oamenii care suferă de hipertensiune. Tehnologia funcționează pe bază de A.I. și are șansa de a fi testată în toată Marea Britanie.

Cum funcționează noua soluție

Tehnologia se numește Lifelight – un software bazat pe A.I. dezvoltat de o companie cu sediul în parcul științific al Universității Southampton. Testele au fost efectuate în Hampshire și în Insula Wight – și acum, cum funcționează? Ei bine, pacienții privesc un ecran care le citește fața. Aici intră în joc A.I.-ul. În aproximativ 40 de secunde, Lifelight detectează, cu acuratețe, schimbările de culoare ale feței, datorate de circulația sângelui, sânge – după cum bine știm – împins de către inimă.

Inteligența artificială traduce apoi aceste informații în date privind tensiunea arterială, ritmul cardiac și respirația. Este o performanță -iar compania speră că această tehnologie va fi pusă la dispoziția pacienților pentru a fi utilizată acasă pe tablete și telefoane.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Este un pas înainte, și tot vedem cum A.I.-ul reprezintă mai nou un fel de „nitro” pentru industria medicală. Cât de important este acest „boost”? Să ne gândim că 43% dintre persoanele cu hipertensiune arterială din Marea Britanie nu sunt diagnosticate – asta conform cifrelor furnizate de Public Health England – deci vorbim de aproximativ 5 milioane de britanici.

Peste 30% dintre adulți suferă de hipertensiune arterială

La nivel mondial, hipertensiunea arterială afectează peste 30% din populația adultă, adică peste un miliard de oameni. Este principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, în special boala coronariană și accidentul vascular cerebral, dar și pentru boala cronică de rinichi, insuficiența cardiacă, aritmia și demența.

Citește și