• AiSee este un dispozitiv portabil de asistență pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
  • Folosind A.I., identifică obiectele din jur și oferă informații suplimentare la cerere.
  • Utilizatorii pot activa camera și pot ține obiectul, primind rapid informațiii despre el.

Persoanele cu deficiențe de vedere se confruntă zilnic cu obstacole, în special în ceea ce privește  identificarea obiectelor. O echipă de cercetători de la Școala de informatică a Universității Naționale din Singapore le vine în ajutor. AiSee este un dispozitiv portabil de asistență accesibil care le ajută să „vadă” obiectele din jurul lor cu ajutorul inteligenței artificiale.

AiSee este un dispozitiv de asistență discret, fiabil și accesibil care ajută persoanele cu deficiențe de vedere să „vadă” obiectele din jurul lor cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Acesta este noul nostru dispozitiv care poate fi folosit. Puteți să-l țineți în mână și să vă faceți o idee despre el. Când îl purtați, camera vede ceea ce se află în fața dumneavoastră. În partea stângă, puteți căuta butonul.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Utilizatorul trebuie doar să țină un obiect și să activeze camera încorporată pentru a capta o imagine a obiectului. Cu ajutorul inteligenței artificiale, AiSee va identifica obiectul și va oferi mai multe informații atunci când utilizatorul îi va adresa întrebări.

Citește și